A szellőztető berendezések előnyei

STIEBEL-ELTRON szellőztetőEgészségünk és közérzetünk szempontjából rendkívül fontos, hogy a friss levegő folyamatosan biztosítva legyen a számunkra. Ugyan sokáig erre az ablaknyitás volt az egyetlen megoldás, mára már sokkal hatékonyabb módszerek is a rendelkezésünkre állnak, amelyek javítják a benti levegő minőségét is.

Automatikus szellőztetők

Ezek a módszerek a különféle automatikus szellőztető berendezések formájában jelentek meg. Függetlenül attól, hogy milyen és mekkora helyiségről van szó, ezek az eszközök biztosítják a folyamatos légcserét, és feljavítják a beáramló levegő minőségét.

Különösen jó szolgálatot tesznek új építésű házak esetén, ugyanis a komolyabb szellőztető berendezések beszerelése igen nehézkes művelet. Természetesen decentralizált verziók egy felújítás során is telepíthetőek, és számos olyan előnyt biztosítanak, amit a hagyományos módszerek nem képesek.

Ugyan a légáramlást folyamatossá teszik, huzattal mégsem kell számolni. Egy gyengéd légmozgásra kell gondolni, ami anélkül cseréli a levegőt rendkívül halkan, hogy a kinti zaj, hideg vagy éppen forróság beszűrődne.

Sőt, nem csak a nyugalomról gondoskodnak, de a beépített szűrők nagy szerepet játszanak abban, hogy különféle szennyeződések se jussanak be. A szálló por, szmog, pollenek és más allergének fennakadnak, ezáltal kellemesebb légkört biztosítva, különösen a szénanáthások számára.

Emellett a por csökkenése miatt takarítani sem kell olyan gyakran, mint korábban, ráadásul az eszköz a páratartalmat is szabályozza. Segítségével a penészesedés esélye drasztikusan lecsökken, de a száraz levegő okozta kellemetlenségektől sem kell tartani.

A rendkívül hasznos szűrők

Az automatikus szellőztető berendezések egyik legkimagaslóbb előnye az, hogy megszűrik a levegőt, ezáltal az egészségünkre is jó hatással vannak. Képesek a pollenkoncentráció akár 95%-ának kiszűrésére. Ennek hatására akár a legkritikusabb időszakokban is fellélegezhetnek az allergiások.

Sőt, nem csak a pollennel kapcsolatos tüneteket enyhítik. Számos ember szénanátháját a poratkák idézik elő. Azonban a rendszeres légcsere őket is rosszul érinti. Szaporodóképességük jelentősen csökken, ezáltal létszámuk is alacsonyabb lesz, ami enyhíti a levegőben szálló allergének mennyiségét.

A penészről már korábban tettünk említést, ami szintén az asztma vagy allergiás tünetek kialakulásához vezethet. A szellőző berendezés pedig a kórokozókra is jelentős hatást gyakorol. Míg a hagyományos légkondicionálók elősegítik azok szaporodását, ezek az eszközök nem adnak erre lehetőséget.

Hőenergia visszanyerése

A STIEBEL-ELTRON szellőztető egységeinek köszönhetően a hőenergia visszanyerése megvalósulhat.

Jelentős összeget spórolhat ezzel a fűtési számlán, mivel az eszköz a levegő hőenergiájának 90%-át visszanyeri, ezzel benntartva a meleget, és csak a visszafűtött levegőt juttatva be.

Kapcsolódó cikkeink

Leave a Comment