Az önéletrajz tartalma és felépítése őrzés-védelem munkakörre pályázva

mezokovesdallas.huMunkahelykeresés vagy -váltás esetén nagyon sok múlik az önéletrajz helyes megírásán. Nem érdemes összecsapni, vagy ímmel-ámmal megírni, mert sorozatos elutasítás és csalódás lesz a vége.

Legyen szó bármilyen munkakörről, általánosan igaz, hogy az önéletrajz kulcsfontosságú a munkakeresésben. Viszont némely pozíció megpályázása során érdemes kiemelni néhány dolgot jobban, mint más állások esetében.

Ahhoz, hogy az önéletrajz elkészüljön, először az álláshirdetésre van szükség. Például a Mezőkövesdállás őrzés-védelem állásai között is szétnézhetünk: https://mezokovesdallas.hu/allasok/orzes-vedelem.

A tyúk vagy a tojás, avagy az önéletrajz vagy az álláshirdetés az elsődleges?

A fentiekben talán meg is válaszoltuk ezt a kérdést. Sokan először az önéletrajzot készítik el, majd elkezdenek álláshirdetéseket böngészni, és a megfelelőnek tűnő pozíciókra beküldik a CV-t. Holott ennek fordítva kellene lennie, először meg kellene keresni azokat az állásokat, amelyekre a pályázó szeretne jelentkezni, majd az álláshirdetés alapján megírni az önéletrajzot.

Könnyen belátható, hogy ugyanaz az önéletrajz nem lesz megfelelő mindenhova. Még két ugyanazon pozíció esetében is eltérőek az elvárások.

Éppen ezért szükség lesz az álláshirdetésre. Az álláshirdetés alapján kell megalkotni az önéletrajzot és minden egyes újabb ajánlat alapján át kell alakítani. Így a HR-es nem egy sablonos szöveget fog olvasni, hanem az adott álláshirdetésre szóló legmegfelelőbb CV-t.

Letisztult, ám mégis figyelemfelkeltő CV az őrzés-védelem területén

Az őrzés-védelem területén is fontos az átláthatóság, így egy csiricsáré, sebtében összedobott önéletrajz nem sok sikerrel kecsegtet.

A szakmai életútban érdemes az olyan munkákat kiemelni, melyeknek volt köze az őrzés-védelemhez: ezek releváns munkatapasztalatnak számítanak. Más, korábbi állásokat, például az építőipari segédmunkát, villanyszerelést vagy irodai munkát nem szükséges megemlíteni, mivel nem segíti elő, hogy elnyerje a pályázó az adott pozíciót.

Ha a jelentkező korábban nem dolgozott az őrzés-védelem területén, akkor érdemes egy motivációs levelet is csatolni az önéletrajzhoz, amiben ki lehet fejteni, hogy miért kerül sor a pályaváltásra.

Hobbik, szabadidős tevékenységek

Ez a rész kevésbé fontos, így nem kell hosszan ecsetelni. A testedzés és a koncentrációhoz kapcsolódó hobbik megemlítése viszont előnyös lehet. Az aktív túrázás, valamilyen küzdősport jól mutat az őrzés-védelem munkakörben meghirdetett pozíciók esetében, hiszen jó fizikumot, erőnlétet és állóképességet feltételez, mely ezen a területen rendkívül hasznos.

Felesleges az agyagozást, festészetet, pingpongozást megemlíteni, hiszen nem releváns információ az állás elnyerése tekintetében. Ha ezek szerepelnek az önéletrajzban, akkor csak még hosszabb lesz a CV, mely egyáltalán nem előnyös, hiszen a túl hosszú CV-t senki sem olvassa el.


 

Kapcsolódó cikkeink

Leave a Comment