Emeld új szintre a weboldaladat, válaszd a legelőnyösebb CMS-t!

ideastyle.huAzzal mindenki egyetért, hogy az online jelenlét egyre inkább elengedhetetlen még a helyi vállalkozások számára, nem beszélve azokról, amelyek a nemzetközi piacokra terveznek kilépni. 

Egy weboldal készítésére számos lehetőség adódik, népszerűek a különféle tartalomkezelő rendszerek (CMS), nemcsak azért, mert kvázi ingyen is lehetővé teszik szájtok elkészítését, hanem mert sokféle variációs lehetőséget kínálnak. A nyílt forráskódú rendszerek fejlesztésében rengeteg felhasználó vesz részt a világ minden tájáról, ezáltal naprakész és a konkrét igényeknek megfelelő megoldásokat kínálnak. Kreatív weboldalkészítéshez számos ügynökség és webfejlesztő szavazott bizalmat a Joomla rendszernek előnyei okán.

Mire alkalmasak a tartalomkezelő rendszerek?

A CMS-ek népszerűségének oka, hogy segítségükkel úgy alkothatunk weboldalakat, hogy nem szükséges fejlesztői tudással rendelkezni, vagyis kódok nélkül is felépíthetjük a webes tartalmakat. Néhány kattintással kiválaszthatjuk a témát, a funkciókat, az oldalakat, és már publikálhatjuk is. 

Világszerte a legtöbb honlap a WordPress CMS-sel készül, azonban a fejlesztők, ügynökségek körében számos előnye mellett a biztonsága és nagymértékű személyre szabhatósága miatt a Joomla a népszerűbb. 

Egy honlap folyamatos munkát igényel

Amikor egy weboldal technikailag elkészül, még sok dolog van vele, hogy profitot termeljen. A tartalomkezelő rendszerek SEO-barátok, ám ez nem jelenti azt, hogy ha elkészülnek, hátradőlhetünk. Most kezdődik még csak a nagy munka, a keresőoptimalizált oldal tartalommal való feltöltése, megismertetése a problémáikra megoldást kereső látogatókkal. Az online kommunikáció, a social media felületekben rejlő lehetőségek kiaknázása, a szakértővé válás folyamatos munkát igényel, de megéri a befektetés, mert a keresők találati listáján előkelő helyet elérni egyet jelent a forgalom növekedésével. 

Az oldal alapjául szolgáló CMS-t karban kell tartani, ugyanis rendszeresen frissülnek, így mindig a legújabb verziót érdemes használni. Ráadásul egy elavult változat nem csak funkcionálisan lehet problémás, de komoly biztonsági kockázatot is hordoz magában. 

Vedd igénybe profik segítségét!

A weboldalad karbantartása sok időt felemészthet, ráadásul képben kell lenned néhány alapvető dologgal, teendővel, ami nemcsak némi hozzáértést feltételez, de elveszi az időt a vállalkozásod tevékenységével kapcsolatos fontosabb dolgoktól. Érdemes ezért a készítővel karbantartási szerződést kötni, és rábízni az ezzel összefüggő feladatokat, például a verziófrissítéseket is. 

A Joomla aktuális verzióra történő frissítése nem egyszerű feladat, mivel figyelembe kell venni a weboldal egyedi jellemzőit, a használt bővítményeket és sablonokat, továbbá a tökéletes működés érdekében teszteléseket végezni. Az élesítés csak ezután következhet. Amennyiben szakértőre bízod ezt a kényes feladatot, biztos lehetsz benne, hogy minden zökkenő- és problémamentesen működik majd a frissítés után is.


 

Kapcsolódó cikkeink

Leave a Comment