Egyre gyakoribb a rendőreink elleni erőszak

rendőrautóLetartóztattak egy román férfit, aki január 9-én késsel támadt a vele szemben intézkedő rendőrökre – közölte a Központi Nyomozó Főügyészség. A napokban intézkedő rendőrökre támadókat is elítéltek.

A Budai Központi Kerületi Bíróság az ügyészség indítványára a többszörösen büntetett gyanúsítottat letartóztatta; a férfi a bűncselekményt két felfüggesztett szabadságvesztés büntetés hatálya alatt követte el. A közlemény szerint január 9-én hajnalban állampolgári bejelentés érkezett a rendőrségre, miszerint egy budapesti ház egyik lakásában az ott tartózkodók hangosan mulatnak és agresszíven viselkednek a magatartásukat kifogásoló lakókkal.

A rendőröknek egy ittas román férfi nyitott ajtót, és azonnal támadólag lépett fel, kiabálva kérte számon a járőröket az intézkedés miatt. A rendőrök felszólították a férfit és a lakásban tartózkodókat, hogy igazolják magukat, azonban ennek egyikük sem tett eleget. A 40 éves férfi egyre agresszívabb hangnemben kiabált és megöléssel fenyegette a rendőröket, ha be mernek menni. Az ajtóban elöl álló rendőrt próbálta a lakásból kitolni. A rendőr megkísérelte a férfit magától távol tartani, mire a férfi megütötte a járőr kezét.

A gyanúsított tovább szidalmazta a rendőröket, majd a konyhából egy 14 centiméter pengehosszúságú kést hozott és nagy lendülettel elindult a rendőrök felé, miközben azt kiabálta: „most megszúrlak titeket!”.

A rendőrök közölték a férfival, hogy további ellenszegülés esetén elektromos sokkolót fognak használni. Ennek hatására annak élettársa el tudta venni a kést. A rendőrök végül – az erősítés kiérkezését követően – egyesével kihívták a lakásban tartózkodókat, majd a férfit megbilincselve előállították, ő a rendőrautóban is többször megöléssel fenyegette a rendőröket.

Intézkedő rendőrökre támadókat ítéltek el
Jogerős ítélet született annak a négy vádlottnak az ügyében, akik az ellenük intézkedő rendőrökre támadtak Hajdúböszörményben még 2018-ban. A Debreceni Törvényszék közleménye szerint 2018 júniusában négy ember ellen intézkedtek Hajdúböszörményben a helyi rendőrök csoportosan elkövetett garázdaság miatt. Az elsőrendű vádlott először együttműködött a járőrökkel, ám később az egyiküket ütlegelni próbálta, megöléssel fenyegette és egy alkalommal meg is rúgta, nyolc napon belül gyógyuló sérülést okozva neki. Közben két másik férfi is a rendőrökre támadt, az elsőrendű vádlott pedig negyedik társa segítségével menekülni próbált. A Debreceni Törvényszék az elkövetőket hivatalos személy elleni erőszak miatt bűnösnek találta és másodfokon jogerősen elítélte. Az elsőrendű vádlott könnyű testi sértés miatt is felelt, őt 3 év börtönre és 3 év közügyektől eltiltásra ítélték. A másodrendű vádlott büntetése 1 év 6 hónap fogház 3 évre felfüggesztve, a harmadrendűé 2 év börtön 3 évre felfüggesztve, a negyedrendű vádlottat pedig 2 év börtönre ítélte a törvényszék, szintén 3 évre felfüggesztve.


 

Kapcsolódó cikkeink

One Thought to “Egyre gyakoribb a rendőreink elleni erőszak”

  1. Névtelen

    Szoktassák már le a jampikat erről! Hatékonyan gyorsan és még a helyszínen!

Leave a Comment