Elektromos elosztóállomások elleni támadások miatt nyomoznak Észak-Karolinában

elektromos elosztóállomásÉszak-Karolina állam hatóságai bűnügyi nyomozást folytatnak a hétvégi áramszünetek ügyében, miután két elektromos elosztóállomásnál lőfegyverrel elkövetett támadás nyomait találtak, és szombat éjszaka több tízezer fogyasztónál szűnt meg a szolgáltatás, az iskolák és számos üzlet volt kénytelen hétfőn zárva tartani.

A vizsgálatba a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) is bekapcsolódott vasárnap az Észak-Karolina állam középső részén fekvő Moore megye területén.

A megyei rendőrségi vezetője vasárnapi sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: nem véletlen célpontokról van szó, az elkövető vagy elkövetők pedig pontosan tudták, mit tesznek, amikor lőfegyverből több sorozatot adtak le az elektromos alközpontokra, de az elkövetők indítékáról egyelőre fogalmuk sincs.

A hatóságok a lakosság és vállalkozások biztonságára hivatkozva vasárnap éjszakára kijárási tilalmat is elrendeltek az érintett körzetben. Vasárnap este még mindig mintegy 33 ezer otthonban nem volt áram, sok helyütt a közlekedési lámpák sem működtek és a helyi illetékesek szerint a megye egyes területein csütörtöknél előbb nem tudják visszaállítani a szolgáltatást.

Hétfőn a megye minden iskolája zárva tartott, sok üzlet nem tudott kinyitni. A rászorulóknak melegedőket nyitottak, valamint mobil áramfejlesztőket állítottak működésbe Észak-Karolina állam Moore megyéjében.


 

Kapcsolódó cikkeink

Leave a Comment