Ezt kell tudni, ha vagyonőrök szeretnénk lenni!

nyiregyhazaallas.huA biztonsági őr feladatairól mindenkinek vannak elképzelései, habár nem biztos, hogy ezek a valóságot tükrözik. A hollywoodi klisék ugyanis a valóságban nem állják meg a helyüket. A fegyverek és a kaszkadőrmutatványok tényleg inkább a filmekbe illenek, habár azt nem mondjuk, hogy egy ilyen alkalmazott vállát nem nyomja komoly felelősség. 

Mai cikkünkben eláruljuk, hogy milyen követelményeknek kell megfelelnie annak, aki ezen a pályán képzeli el a jövőjét. 

Milyen konkrét feladatai vannak egy vagyonőrnek?

Az ilyen biztonsági szakemberek mögött komoly fizikai és pszichés felkészültség áll, tehát több tanfolyamot is el kell végezniük, mire végre valahára megszerzik a végzettséget. A https://nyiregyhazaallas.hu/allasok/orzes-vedelem lehetőségei között találhatunk olyan állásokat, amelyeket ezzel a végzettséggel lehet csak betölteni. De először is tisztázzuk, pontosan mit is csinál egy vagyonőr?

A vagyonőr feladata lehet a közjogi méltóságok, hírességek és más magánemberek testi épségének védelme. Habár hazánkban ez nem teljesen úgy néz ki, mint az amerikai filmekben, mégsem teljesen veszélytelen ez a munka. 

A való életben a történelemből is hallhattunk merényletekről, vagyis fel kell készülnünk minden eshetőségre. 

Mi tartozik a személyvédelem kategóriájába?

A helyszínbiztosítás és annak ellenőrzése, a konfliktus- és stresszkezelés, a támadások kivédése, a védett személy biztonságba helyezése, a megfelelő önvédelmi technikák elsajátítása mind-mind a személyvédelemhez tartozik. Ezenkívül jártasnak kell lenni az elsősegélynyújtás és az újraélesztés tudományában is. 

Azt azonban ki kell jelentenünk, hogy habár az ember életének és biztonságának védelméről van szó, bárki, bármikor megsérülhet. Ilyenkor szintén szükség van a megfelelő lélekjelenlétre. 

A vagyonvédelem területei

Vannak olyan helyek a világban, ahol a terrorelhárítással kapcsolatos vagyonvédelmi feladatokat is el kell látniuk a szakma legjobbjainak. Gondolunk itt arra, hogy a terroristák előszeretettel törnek be bizonyos ingatlanokba. De hazánkban ez is egy kicsit másképp néz ki.

A fegyveres munka helyett inkább az adott terület biztosítására koncentrálnak, hogy azt és annak értékeit minél jobban óvni tudják. A folyamatban nagy hangsúlyt kapnak a biztonságtechnikai ismeretek.

A vagyonvédelem területe még a rendezvények vagy a pénzszállítmányok felügyelete is. A rutintevékenységek ne tévesszenek meg, hiszen számos feltételnek eleget kell tenni, ha ekkora a felelősség rajtunk. 

Ehhez a szakmához tehát éberségre, jó mentális és fizikai állapotra van szükség. El tudnánk magunkat képzelni ezen a pályán? Esetleg már állást keresünk? Akkor mindenféleképpen érdemes felkeresni az egyik profi álláskereső portált, a Nyíregyházaállást, amelynek segítségével megtalálhatjuk a hozzánk passzoló nyitott pozíciót!


 

Kapcsolódó cikkeink

Leave a Comment