Gyakori kérdések a szálas műszempillákkal kapcsolatban

A szálas műszempilla-hosszabbítás manapság egyre népszerűbb a hölgyek körében, hisz a dús, hosszú pillasor a nőiesség egyik fontos szimbóluma. Ennek a technikának köszönhetően pedig már azok is viselhetik, akiknek a saját pilláik túl rövidek vagy ritkásak.

Ugyanakkor még mindig számos kérdés szokott felmerülni a témával kapcsolatban, ezek közül válaszolunk meg most néhányat.

A szálas műszempilla-hosszabbítás eredménye nem lesz természetellenes?

Az épített pillasor nagyon sokféle lehet, a teljesen természetestől az igazán extrémig, amilyet csak a vendég szeretne. Ami fontos, hogy profi stylisthoz menj, aki minőségi termékekkel dolgozik. Az Xtremes Lashes műszempilla kínálatában például elérhetőek az X90 Faux Mink Infinity pillák, melyek a márka újgenerációs, forradalmi termékei.

Különlegességük, hogy a szálak keresztmetszete egyedi, 8-as formájú, ami több szempontból is előnyös: egyrészt nagyon pontos tapadást és illesztést tesz lehetővé, ugyanis nagyobb felületen tud hozzátapadni a meglévő szálhoz. Másrész a pillák végei kétfelé ívelnek, ami dús, de egyben mégis természetes hatást nyújt.

A mélyfekete szálak hangsúlyt adnak a tekintetednek, de nem kell félned attól, hogy kényelmetlen lenne viselni őket, ugyanis a súlyuk mintegy 50%-kal kisebb, mint a normál, kerek formájú pilláké, így egyáltalán nem fogod érezni, hogy a szemeden vannak.

A Faux Mink Infinity pillák ideálisak a ritkás pillasor kitöltésére, a végeredmény pedig természetes és gyönyörű lesz.

Mennyire tartós az épített pillasor?

Ez több tényező függvénye. Befolyásolja az, hogy milyen ütemben cserélődnek a saját pilláid (hiszen ezekhez lesznek hozzáragasztva a szálak, így velük együtt hullanak ki), illetve az is, hogy mennyire figyelsz oda az ápolásra.

A pillasort ugyanis a felrakást követő 48 órában nem szabad például dörzsölni, nem érheti víz vagy pára, és a szemkörnyéket óvatosan kell tisztítani. De a kötési idő elteltével is ügyelni kell arra, hogy szempilla-hosszabbítással kompatibilis arclemosót használj, ami egész biztosan nem tesz kárt a ragasztóban.

Mindent összevetve 2-4 hetente érdemes visszamenni töltésre, hogy a pillasor hosszú távon is szép maradjon.

Károsítják-e a felhelyezett szálak a sajátjaidat?

Nem, ha olyan stylist készíti el, aki valóban profi a szakmájában és megfelelő termékekkel dolgozik. Az egyik legfontosabb a prémium minőségű ragasztó, ugyanis a silány változatoknál előfordul, hogy egy műpillához több természetes szál is hozzátapad, ami valóban ártalmas lehet.

Ezért érdemes például egy Xtreme Lashes stylisthoz menned, aki a márka hazai képviselőjétől, Horvat Krisztinától tanulta a szakmát, és a brand egyedülálló termékét, a Flex Fusion ragasztót használja.

A minőségi eszközökkel és megfelelő technikával épített pillasor ugyanis egyáltalán nem káros a természetes szálakra. Ehhez persze szaktudásra van szükség, így ne kísérletezz otthon a pillaépítéssel, hanem bízd magad egy szakemberre.

Kapcsolódó cikkeink

Leave a Comment