Hamarosan együttműködési megállapodást ír alá a kormány és az OPSZ

polgárőrA kormány erkölcsileg és anyagilag is megbecsüli a polgárőröket — közölte Nyitrai Zsolt, a miniszterelnök főtanácsadója vasárnap a Facebook-oldalán, jelezve, a kormány hamarosan együttműködési megállapodást ír alá az Országos Polgárőr Szövetséggel (OPSZ).

Nyitrai az országos polgárőrnap alkalmából jelezte, a lakiteleki országos találkozón a munkájukat önkéntesen végző több mint 65 ezer polgárőrt köszöntötték, akik szabadidejükben a közbiztonság fenntartásán és országunk határvédelmén is dolgoznak. „Magyarország kormánya erkölcsileg és anyagilag is megbecsüli a polgárőröket. Ők számíthatnak Magyarország kormányára. Köszönjük önkéntes és áldozatos munkájukat” — mondta.

Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke a felvételen arról beszélt, a társadalmi és gazdasági nehézségek ellenére a polgárőrség 2022-ben történelmének legsikeresebb évét zárta. Mindez köszönhető Magyarország kormányának, a kormány támogatásának – tette hozzá. „Az elmúlt évben tízmillió szolgálati órát teljesítettünk. Ebből különösen kiemelkedő a határvédelmi szolgálat, ami hozzájárult az államhatár biztonságához” — mondta.

Petrovszky Dóra polgárőr elmondta, „büszke vagyok rá, hogy ifjú polgárőrként a barátaimmal közösen tehetünk szabadidőnkben egy jó ügy érdekében, a közbiztonságért”. Arra biztatta a fiatalokat, hogy ők is csatlakozzanak a polgárőrséghez.

A partnerség jegyében hamarosan együttműködési megállapodást ír alá a kormány és az Országos Polgárőr Szövetség.


 

Kapcsolódó cikkeink

Leave a Comment