Hőmérséklet-változásra is riasztanak az Axis új hőkamerái

q2901e_wall_angle_right_1501_hi_lowAz AXIS Q2901-E és AXIS Q2901-E PT Mount hőkamerák képesek távolról felügyelni a hőmérsékletet és riasztani hőmérséklet változáskor. A felhasználó pontosan tudhatja, hogy a megfigyelt területen mekkora az aktuális hőmérséklet, ezért az eszközök ideálisak hőerőművek, tűzvédelmi területek, gyúlékony anyagokat használó és gyártó egységek távoli megfigyelésére.

Az AXIS Q2901-E és az AXIS Q2901-E PT Mount használatával több riasztási zóna is beállítható, a készülék automatikus riasztást küld, ha a hőmérséklet egy előre meghatározott tartomány fölé megy, vagy a minimum érték alá esik. A kamerák a megfigyelt tárgyak hőmérsékletét -40 C°és 550 C° között érzékelik.

A könnyebb használat érdekében a felhasználókat olyan vizuális segédeszközök segítik, mint az izotermikus színpaletták és a helyi hőmérséklet érzékelés (spot temperature reading), amivel már akkor jelezhető a probléma, mielőtt szemmel láthatóvá válik, vagy mielőtt a gépek leállnak. A felhasználó azt is beállíthatja, hogy milyen gyors hőmérséklet-változásra reagáljon a készülék: amennyiben túl gyorsan nő vagy csökken, akkor a rendszer riasztást ad.

Az izotermikus képalkotás lehetővé teszi, hogy a hagyományos színpalettákhoz viszonyítva különböző hőmérsékleteket rendeljen a színekhez.

Az eszközök már megjelentek az Aspectis Kft. kínálatában, további információért látogasson el a cég honlapjára (www.aspectis.hu), vagy keresse meg telefonon, e-mailben az Aspectis szakértőit.

 Példák az izotermikus palettákra az Axis hőmérsékletváltozásra riasztó kameráiban

colorpalettesscreenshotAz izotermikus paletták csak vizuális segítséget nyújtanak a felhasználónak. Amennyiben például az alacsony hőmérsékleti tartományt olyan hőmérsékletre állítja be, ami egy adott tárgynál már kritikus lenne, akkor az összes e feletti hőmérsékletek kitűnnek. Hőmérsékleti riasztás esetén, a kezelő vizuálisan rögtön ellenőrizheti, hogy hamis riasztás történt-e, mivel az izotermikus kép megmutatja, hogy a kritikus tárgy vagy valami más a környezetben indította-e el a riasztást.

A kamerák másik tulajdonsága az úgynevezett spot temperature reading, amikor a kamera egy 9 pixeles (3×3) területen méri a hőmérsékletet. A kiválasztott terület bárhol lehet a képen, azt a kezelő egyetlen kattintással jelölheti ki. Mint az izotermikus paletta esetében, a spot temperature is vizuális segítséget nyújt a felhasználónak.

Kapcsolódó cikkeink

Leave a Comment