Kábítószer-termesztőket és -kereskedőket fogtak el Borsodban

Kábítószer-termesztőket és -kereskedőket fogtak el a Borsod megyei Ormosbányán.

A készenléti rendőrség a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Bükk Közterületi Támogató Alosztállyal közösen hajtotta végre az akciót, a Nemzeti Nyomozó Iroda kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt indított eljárást egy vietnami állampolgár és több társa ellen – közölte a rendőrség.

A tájékoztatás szerint a nyomozók a település egy mezőgazdasági épületében kialakított marihuána-ültetvényen éppen a növények szüretelése közben értek tetten egy miskolci és egy budapesti lakost, valamint egy vietnami állampolgárt.

A helyszínen 1200 tő több generációs növényegyed nevelt példányait, illetve nagy mennyiségű letört virágzatát találták a rendőrök, valamint 300 tő leszüretelt növényt, háromszáz tő marihuánát szüretelés előtti állapotban és hatszáz tő közepes fejlettségi fokú növényt. Az ültetvényen a növények termesztéséhez szükséges nagy teljesítményű lámpák és elszívó berendezések voltak kialakítva.

A Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai megállapították, hogy a marihuána termesztésében közreműködött egy másik miskolci lakos is, akit szintén kedden, otthonában fogtak el. A nála tartott házkutatáskor a rendőrök további – körülbelül 1500 tő – marihuána termesztéséhez szükséges eszközöket és berendezéseket, világító-, illetve levegőztető rendszereket találtak és foglaltak le.

A Borsod megyei akcióval párhuzamosan a nyomozók Budapesten elfogták a bűnszervezet irányítóját, egy 47 éves vietnami állampolgárt.

Az ültetvényen lefoglalt növényekből körülbelül 120 kilogramm kábítószert lehetett volna kereskedelmi forgalomba hozni, amelynek a feketepiaci értéke kétszázmillió forint.

Az öt férfit a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai gyanúsítottként hallgatták ki, őrizetbe vették őket és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuk indítványozására – közölte a rendőrség.

Kapcsolódó cikkeink

Leave a Comment