Kábítószert és fegyvert rejtett a lökhárító

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy szerb gépjármű ellenőrzésekor megközelítőleg 1,3 kg marihuána gyanús anyagot, valamint egy maroklőfegyvert, tárat és hét darab lőszert találtak Röszkén.

Az ügyben kábítószer birtoklása, valamint lőfegyverrel, lőszerrel visszaélés gyanúja miatt büntetőeljárás indult. A pénzügyőrök egy szerb rendszámú BMW-t ellenőriztek Röszkén. A gépkocsit vezető férfi elmondta, hogy bejelenteni való árut nem visz magával.

A nyilatkozatot a pénzügyőrök elfogadták, azonban az autót szigorított ellenőrzésre félreállították. A tüzetes vizsgálat eredményes volt, hiszen a hátsó lökhárító gyári üregéből, barna ragasztószalaggal áttekert csomagból, megközelítőleg 1,3 kg növényi törmelék, valamint egy darab Zastava Kragujevac típusú maroklőfegyver, egy darab tár és a hozzá való hét darab lőszer került elő. A növényi törmelék a gyorsteszt szerint marihuána volt.

A NAV munkatársai a marihuána gyanús anyagot, a fegyvert és a lőszereket, valamint a szerb férfit a rendőrség munkatársainak feljelentéssel átadták.

Kapcsolódó cikkeink

Leave a Comment