Kiváló indiai okostelefon? Ezt nézd!

coolmobile.huTe ismersz indiai okostelefonokat? Ha velünk tartasz, megismerhetsz egy nagyon fontos, innovatív gyártót, valamint az indiai leányvállalatukat, amely egy új okostelefon készítőjeként debütál a mobiltelefonok piacán. Lássuk, mi mindent érdemes róluk tudni!

Indiai vagy kínai okostelefon? Miért olyan fontos ez?

A globalizációnak köszönhetően ma már a világ valamennyi pontján gyárthatják az okostelefonokat, bármelyik gyártóról is legyen szó. Sőt, az alapanyagokat sok esetben számos ország cégei által gyártva egyesítik egy külföldi gyártósoron, összeszerelő üzemben. Ha esetleg nem tudnád, így csinálja például az Apple is! Az iPhone hiába amerikai cég terméke, vannak benne alkatrészek például Dél-Koreából is, de az összeszerelése Kínában történik.

A mai telített piacon nem csoda, hogy sok gyártó kiszervezi az ezt a munkát, így csökkentve a költségeket. Általában ez azt jelenti, hogy a nagy munkaerő-kapacitással rendelkező Kínába telepítik az összeszerelés műveletét. Azonban van olyan kínai okostelefon-gyártó is, mely almárkával jelentkezve, indiai leányvállalatán keresztül alkot kiváló készülékeket. Így tett az Oppo is, melynek indiai leányvállalata gyártja a Realme telefonokat.

Ma már nem egyedülálló, hogy egy nagy cég leányvállalata dob piacra egy új almárkát. Ilyen például a Huawei zászlaja alatt a Honor, valamint a Xiaomi leányvállalata, a Redmi is. Tehát az Oppo is ezen gyártók közé tartozik, függetlenül attól, hogy melyik országról is van szó. A Realme márka először országon belül tett szert nagy népszerűségre, majd meghódította az ázsiai piacokat, végül 2019-ben érkezett meg Európába is.

Ki a Realme célközönsége?

Ma már elmondható, hogy az okostelefonok széles választéka elérhető bárki számára. Vannak igazi csúcskészülékek, ennek megfelelő árazással, és olyanok is, melyek kiváló ár-érték arányukkal hódítanak. Ez utóbbit azok választják, akik nem a telefonjukban keresik a beteljesülést, a boldogságot, mindössze egy kiválóan használható eszközre van szükségük.

Ez utóbbiak táborát erősítik azok az–elsősorban–fiatalok, akik nagyon racionálisan gondolkoznak, és eszközként tekintenek okoskészülékükre. Ők azok, akik tisztában vannak azzal, hogy alapszükségletté váltak az okostelefonok, mégsem szeretnék akár több havi fizetésüket is elkölteni rá. Ők a Realme igazi célközönsége, akik reális áron szeretnék beszerezni megbízható készüléküket. A gyártó fejlett technológiákkal és kiemelkedő funkcionalitással rendelkező telefonokkal éri el ezt a célcsoportot.

Az Oppo neve a biztosíték

Ha eddig nem ismerted volna sem a Realme-t, sem az Oppo-t, akkor érdemes kicsit közelebbről megnéznünk az anyacéget. Ők ugyanis már rengeteg, ma már sztenderdnek számító újítással lendítették előre az okostelefon-gyártást. Az Oppo volt az, aki megalkotta és bevezette például a kijelző mögé helyezett ujjlenyomat-olvasót. De az ő készülékeikben volt először elérhető az optikai zoom és például a gyorstöltés is!

Ha mindez kellőképpen felkeltette a kíváncsiságodat, nézd meg, mi mindent tudnak még ezek az okostelefonok!

Kapcsolódó cikkeink

Leave a Comment