Lebuktak a bankkártyák fosztogatói

bankkártya_500Pénzkiadó automatákra felszerelt eszközökkel olvasta le az ATM-ekbe csúsztatott bankkártyák adatait két bolgár férfi Budapesten. Az így megszerzett adatokkal külföldi társaik Peruban és az Egyesült Államokban vettel fel pénzt, a bűncselekményekkel okozott anyagi kár több tízmillió forintra tehető.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást Iliev P. és Vasilev R. 49 éves bolgár állampolgárságú férfiak ellen. A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsítottak – egy nemzetközi bűnszervezet tagjaiként – 2014. júniusa óta több alkalommal különböző budapesti bankjegykiadó automatákra és a bankfiókok bejárataira szereltek fel adatrögzítő eszközöket, amelyekkel bankkártya adatokat szereztek meg. Az így kapott információk alapján ismeretlen társaik az Egyesült Államokban, Dél-Amerikában, illetve a Távol-Keleten hamis bankkártyákkal vettek fel készpénzt.

A nyomozók a két férfit 2015. január 21-én az esti órákban érték tetten, amikor az általuk felszerelt adatszerző eszközöket távolították el egy  VIII. kerületi ATM-ről.

A tartózkodási helyükön megtartott házkutatás alkalmával további adatszerző eszközöket találtak és foglaltak le a rendőrök – olvasható a police.hu hírei között.

A gyanúsítottakkal szemben a további eljárást a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda folytatja le.

Kapcsolódó cikkeink

Leave a Comment