Letették a sárbogárdi rendőrkapitányság épületének alapkövét

Sárbogárd rendőrkapitányságLetették a mintegy 2,5 milliárdból épülő sárbogárdi rendőrkapitányság épületének alapkövét.

Juhász Roland, a Miniszterelnöki Kormányiroda állami vagyongazdálkodásért felelős államtitkára arra hívta fel a figyelmet, hogy az elmúlt évtizedben a rendőrség hivatásos állománya több ezer fővel bővült, állandó rendőri jelenlét van minden településen, míg a kormány kemény, de igazságos, a tisztességes embereket védő törvényi környezetet alakított ki. Úgy vélte, a tisztességes emberek és a rend védelme megbecsülést érdemel, aminek alapvető eleme az ehhez méltó munkakörülmények megteremtése.

Az államtitkár elmondta, hogy a zöldmezős beruházásban épülő, több mint 1200 négyzetméter alapterületű kapitánysági épületben mintegy százan dolgoznak majd a kor igényeinek megfelelő körülmények között. Jelezte, hogy a környezettudatosság is a fő szempontok között van, hiszen geotermikus víz- és hőszivattyú, napelemes kiserőmű működik majd a létesítményben.

Pogácsás Tibor, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára arról beszélt, hogy az emberek életében rendkívül fontos a biztonság, legyen szó gazdasági, egészségügyi vagy közbiztonságról. Ezért is igyekezett a kormány 2010 óta minden téren biztonságot teremteni, ami nem ment volna az emberek szorgalma nélkül – tette hozzá.

Az államtitkár rámutatott, hogy a közbiztonság 2013 táján mutatta a legrosszabb számokat, azóta határozott javulás látható, az ismertté vált bűncselekmények száma 60 százalékkal csökkent, a felderített bűncselekmények száma és a felderítési mutatók is folyamatosan javulnak. Hangsúlyozta, ennél is fontosabb, hogy a polgárok rendőrségbe vetett bizalma, hite rendkívüli mértékben megnőtt, ezt minden felmérés megerősíti.

Pogácsás rámutatott, hogy a rendőrség, a rendőrök munkájának megítélése elsősorban szorgalmukon, emberségükön, kitartásukon múlik, amihez Sárbogárdon 2022 őszétől a modern környezet és munkakörülmények is adottak lesznek.

Sükösd Tamás polgármester emlékeztetett, legalább harminc-negyven éve terv az új rendőrkapitánysági épület megépítése, hiszen a jelenlegi épület, az egykori főszolgabírói hivatal régóta nem alkalmas a rendőri munka teljes körű segítésére. A megoldásra az önkormányzatnak nem volt anyagi lehetősége, a területet azonban biztosították az új épülethez, ingyenesen átadták az államnak – fűzte hozzá.

Kapcsolódó cikkeink

Leave a Comment