Magnetikus hatással van a bűnözőkre a Balaton-part

Balatoni_helikopterA Siófoki Járási Ügyészség az elmúlt néhány napban több olyan elkövetőt állított gyorsított eljárásban bíróság elé, akik kifejezetten elsősorban vagyon elleni bűncselekmények elkövetése céljából érkeztek a Balaton-partra.

Lopás bűncselekménye miatt öt személy felelt a bíróság előtt. Közülük az egyik elkövető 2015. július 23-án Komlóról érkezett Siófokra és a Balaton közelében parkolt le. Látta, hogy az egyik autót elhagyják az utasai, akiket követett a strandra, majd amikor azok a vízbe bementek, akkor a gépkocsinak a törölköző alá rejtett indító kulcsát magához vette. Ezután a sértetti gépjárművet a kulcsával kinyitotta és onnan több mint 600 ezer forint értékben készpénzt, telefont és szerszámgépeket tulajdonított el jogtalanul. Az előzetes letartóztatásban lévő büntetett előéletű vádlottal szemben a járásbíróság végrehajtandó szabadságvesztést és közügyektől eltiltást szabott ki.

Budapest környékéről érkezett az a két elkövető, akik 2015. július 31. napján Zamárdiban egy nyaralóba törtek be úgy, hogy az ablakon lévő redőnyt felfeszítették. A házból több mint 160 ezer forint értékben műszaki cikkeket és ruhaneműket tulajdonítottak el jogtalanul. A járásbíróság egyikükkel szemben végrehajtandó, másikukkal szemben végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztés büntetést szabott ki.

Egy Székesfehérvárról érkező fiatal nő ugyanazon éjszaka három sértettet károsított meg úgy, hogy Siófokon különböző szórakozóhelyeken a közelükbe férkőzött és táncolás, vagy baráti ölelés közben mobiltelefonjukat, illetve készpénzüket eltulajdonította összesen mintegy 145 ezer forint értékben. A járásbíróság végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztés büntetést szabott ki vele szemben.

A nyári idegenforgalmi szezonban külföldi elkövetők is álltak a bíróság előtt. Így az a holland állampolgárságú férfi is, aki Siófokon, az egyik szórakozóhely előtt ittas állapotban, szóváltást követően arcon ütött egy belga állampolgárságú sértettet, aki nyolc napon túl gyógyuló orrcsonttöréses sérülést szenvedett. A járásbíróság a vádlottal szemben végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztés büntetést szabott ki.

Kapcsolódó cikkeink

Leave a Comment