Magyarok is nyertek a moszkvai Detektívfilm Fesztiválon

a-berni-kovet

 

A berni követ című film a játékfilm kategória első díját szerezte meg a moszkvai Detektívfilm Fesztiválon, míg az On the Spot – Brazília című része a “Civil társadalom” kategóriában különdíjat kapott – közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) szombaton az MTI-vel.

Mindkét alkotást az MTVA nevezte a versenyre. A moszkvai DetectiveFEST-et, a Detektívfilmek és Televíziós Programok Nemzetközi Filmfesztiválját 17. alkalommal rendezték meg április 15. és 18. között, mottója a “Törvény és társadalom” volt.

A játékfilm kategóriában első helyet szerzett A berni követet Szász Attila rendezte, az alkotás a Magyar Média Mecenatúra program támogatásával készült.

A tévéfilmek között a “Civil társadalom” kategóriában kapott különdíjat az MTVA On the Spot – Brazília című műsora.

Az MTVA több más alkotást is nevezett a fesztiválra, öt film oklevelet kapott: a játékfilmek között a Hőskeresők, A rajzoló és a Tetemre hívás – mindhárom alkotás a Médiatanács Magyar Média Mecenatúra program támogatásával készült. A tévéfilmes mezőnyben a “Háború és béke” kategóriában a Bábel – A gyilkosok is áldozatok című részét jutalmazták, míg a “Bűn és büntetés” kategóriában a Cinema Inferno kapott oklevelet.

Kapcsolódó cikkeink

Leave a Comment