Megérkezett az új generáció: HI-SCAN 6040C

hi-scan-6040A HI-SCAN 6040C az első abból új csomagvizsgáló röntgencsaládból, amelyet a Smiths Detection harmadik generációs termékként dob piacra az elkövetkező években.

Az új berendezés elődje a HI-SCAN 6040i a legkeresettebb csomagellenőrző röntgenberendezés világszerte: több mint 14 ezer eladott példánnyal az elmúlt 16 évben. Hosszú távon a HI-SCAN 6040C fogja felváltani a HI-SCAN 6040ds, a HI-SCAN 6040i, és a HI-SCAN 6040eX típusú röntgenberendezéseket is.

A 6040C már az ellenőrzőpontokra tervezett röntgenberendezések legmodernebb generációja. Különlegessége, hogy alkotóelemei közül mindent újraterveztek, beleértve az elektronikai és szoftver platformot, és a HiTrax 3 vezérlőt is, amelynek köszönhetően gyorsabban és hatékonyabban működik minden, a piacon jelenleg elérhető típusnál.

Főbb tulajdonságai közé tartozik kimagasló megbízhatósága és felhasználóbarát jellege, de kategóriájában ez a berendezés rendelkezik a legjobb képminőséggel és képmegjelenítéssel is. Képei részletesek és könnyen értelmezhetőek – ez az a tulajdonság egyébként, amelyről a Smiths Detection termékei híresek az egész világon. Ennek köszönhetően a lehetséges veszélyes anyagok és eszközök felismerése egyszerűbb, így a téves riasztások száma is csökkenhet.

A HI-SCAN 6040C-t kifejezetten a kézipoggyászokban és a kisebb csomagokban elrejtett veszélyes anyagok felderítésére fejlesztették ki. Kiválóan alkalmazható középületek (például börtönök, bíróságok, nagykövetségek, bankok és hotelek) őrzéséhez, hiszen területigénye kicsi és megjelenése elegáns.

A berendezés 160 kV-os generátorral van szerelve, amely eddig csak a prémium kategóriás röntgen berendezéseknél volt elérhető. A megnövelt röntgensugár-áthatolás, párosulva a magas felbontású röntgenképekkel egyedülálló támogatás az operátorok munkájához a fenyegető anyagok és tárgyak kiszűrésében. Az okos képmegjelenítés olyan funkciókat támogat, mint Organic Only Plus (csak szerves anyagok), Organic Stripping Plus (szerves anyagok eltűntetése) és Organic Enhancement (szerves anyagok kiemelése), amelyek segítségével kiemelkedő színvonalú a szerves és szervetlen anyagok megkülönböztetése. Ezen funkciók alkalmazása megkönnyíti a robbanóanyagok, narkotikumok detektálását, hiszen az összes fém összetevő eltűntetésével egy, már csak a szerves anyagok vizsgálatát szolgáló leegyszerűsített képet vizsgálhat a kezelőszemélyzet.

Egyedülálló funkció még az Optimized Background Contrast (optimalizált háttérkontraszt), amely jelentősen növeli a tárgyak felismerhetőségét, így a felderítési hatékonyság akár 11 százalékkal nő. Használatával a háttér elsötétíthető, így a csomagvizsgáló röntgenbe helyezett tárgyak könnyebben felismerhetőek és vizsgálhatóak a monitoron megjelenő képen.

A HI-SCAN 6040C egyszerűen integrálható a már meglevő rendszerekbe, beleértve a személyátvizsgáló, a robbanóanyag- és veszélyes anyag nyom-detektorokat tartalmazó biztonsági rendszereket is.

A készülék első közép-kelet-európai bemutatója Magyarországon 2016 szeptember 15-16-án a Z&Z Biztonságtechnika Kft. standján a SecuriForum Kiállítás és Konferencián lesz, a Lurdy Rendezvényközpontban.

Kapcsolódó cikkeink

Leave a Comment