Megerősített német védelmet kínál a G Data

virusMagyar nyelven is bemutatta új lakossági antivírus programjait a kiváló felismerési arányairól ismert G Data. A szoftverek megerősített védelmet nyújtanak böngészés és internetes bankolás közben, valamint megakadályozzák a jelszavak és hitelkártya adatok kifürkészését.

A számítógépes vírusfertőzések kilencven százaléka a számítógépre telepített alkalmazások sérülékenységei miatt következik be. A bűnözők kihasználják, ha a Java környezetben, az Adobe vagy a Microsoft szoftvereiben marad egy nyitott kiskapu, és ezeken keresztül veszik át az irányítást a teljes rendszer felett.

A G Data új modulja az ilyen külső alkalmazásoknak a sérülékenységeit felügyeli, és teszi azokat kihasználhatatlanná a bűnözők számára. Az úgynevezett exploit védelem minden új lakossági windowsos G Data termék integrált részét képezi.

Emellett a valós idejű, proaktív billentyűzetfigyelés elleni védelem azt akadályozza meg, hogy a bűnözők rögzítsék a begépelt jelszavakat és hitelkártya adatokat. Az új technológia a vírusleírásoktól (szignatúráktól) függetlenül működik, és valós időben akadályozza meg a billentyűzet leütéseinek rögzítését.

A G Data otthoni termékeinek zászlóshajójába, a G Data TotalProtection szoftverbe ezen túlmenően felhő alapú mentési technológia is került, melynek segítségével a helyi külső meghajtók mellett akár a Dropboxba, vagy más hasonló szolgáltatóhoz is menthetjük fontosabb mappáink tartalmát. Az ütemezhető mentések titkosíthatók, valamint jelszóval védhetőek a nagyobb biztonság érdekében.

A G Data szoftverek alapvető tulajdonságai ugyanakkor nem változtak, a német vírusirtóban továbbra is megtalálható az egymással optimalizáltan együttműködő két független szignatúramotor és a CloseGap technológia, valamint a heurisztikus és a felhő alapú védelem is. Az új termékek ingyenes, magyar nyelvű próbaváltozata már letölthető a vírusirtó.hu weboldalról.

Kapcsolódó cikkeink

Leave a Comment