Miben tud segíteni egy profi toborzó cég ázsiai munkavállalók keresése esetén?

terendo.comMagyarországon jelenleg munkaerőhiány van, ami leginkább a feldolgozóipart érinti, de ugyanúgy jelen van az egészségügyben és a szoftverfejlesztésben is. Hazánkban az egyik legalacsonyabb a munkanélküliség az Európai Uniós országok között, így hazai forrásból nehéz megoldani a munkaerőhiányt. Erre nyújtanak megoldást a toborzó cégek, amelyek megfelelő külföldi munkavállalókat tudnak közvetíteni.

Hogyan néz ki egy toborzó céggel történő együttműködés?

Még mielőtt belevágunk a folyamat részleteibe, érdemes megvizsgálni, hogy egyáltalán miért van szükség ilyen segítségre. A munkaerőhiányra jó megoldás például az ázsiai munkaerő alkalmazása, de a toborzás, adminisztráció már más tészta. Itt kerülnek képbe az olyan tapasztalt és profi toborzók, mint a TERENDO ázsiai munkaerő-szakértő. Ezek a cégek több éves tapasztalattal rendelkeznek, már több ilyen közvetítést lebonyolítottak, pontosan tudják, melyik szektornak milyen munkavállalókra van szüksége.

Ami még ennél is fontosabb: tudják hol kell őket keresni. A toborzáshoz elengedhetetlen a kapcsolati háló, a jó viszony az egyes országokkal, amit nem lehet csak úgy egyik pillanatról a másikra kiépíteni. Térjünk vissza a folyamatra: az első lépés mindig egy, általában díjmentes tanácsadás. Itt a toborzó cég felméri a “megrendelő” igényeit, hány főre van szükség, milyen területre.

Ezt követi a lényegi rész: toborzás és interjúzás. Általában kétszer is megszűrik a potenciális munkavállalókat, hogy a foglalkoztatónak már csak az ígéretes, alkalmas munkavállalók maradjanak. Itt felmérik a jelentkezők motivációit, alkalmasságát, egészségi állapotát és természetesen büntetlen előéletüket.

A következő lépés egy másik kritikus pont, a teljes körű bevándorlási ügyintézés. Itt nagy tapasztalatra és pontosságra van szükség, ahol minden, a magyarországi foglalkoztatáshoz szükséges dokumentum beszerzésre kerül. Ha mindez megvan, jön az utazásszervezés, tolmácsolás és HR tanácsadás. Az utolsó lépések között van még a TAJ szám és adószám ügyintézése, ami elengedhetetlen a magyarországi munkavállaláshoz.

Miért éppen ázsiai munkavállalókat érdemes választani?

Már Magyarországon is vannak olyan vállalatok, amelyek ázsiai munkavállalókat alkalmaznak. A visszajelzések pozitívak, mivel megfelelő eredményeket hoznak, a munkához való hozzáállásuk és munkabírásuk kiemelkedő, valamint túlórázni is szeretnek. Ünnepnapokon is hajlandóak dolgozni, ez egyáltalán nem áll távol tőlük.

A folyamat nem egyszerű, bízzuk profikra

A megfelelő ázsiai munkavállalók megtalálása és alkalmazása két fő területen múlik: toborzás és adminisztráció. A toborzás során fontos, hogy az ideális jelöltek érkezzenek dolgozni a vállalathoz. De még ez sem elég, ha az adminisztrációra nem fordítunk kellő figyelmet. Egy közvetítő cég mind a kettőben megfelelő segítséget tud nyújtani, éljünk a lehetőséggel.


 

Kapcsolódó cikkeink

Leave a Comment