Miért olyan fontos az eresz?

kaplarfatelep.huEgy tető sem létezhet megfelelő eresz és különböző bádogelemek nélkül. Ezek az elemek olyan funkcióval szolgálnak, amelyet az épület belsejéből lehetetlen megoldani. Megmutatjuk, hogyan épül fel az eresz, és milyen tényezőkre érdemes odafigyelni!

Az eresz funkciója

Az eső bármennyire létszükséges élővilágunk megfelelő fejlődése érdekében, az épületeket sajnos nem kíméli. A nedvesség olyan kémiai folyamatokat indíthat el, amely súlyos károkat okozhat az épület szerkezetében. Bár a belső szigetelések segítségünkre lehetnek, leginkább külső védelem alkalmazása javasolt.

A sok csapadék, amely a tetőről folyik le, kárt tehet a falakban és a borításukban. Emellett súlyos problémát okozhat az is, ha a csapadék kimossa a talajt, amely az épület alatt van. Nem beszélve arról, amikor az épület alatt elhaladók a nyakukba kapják a lezúduló, hideg csapadékot. Ezekre a problémákra nyújt megoldást az ereszcsatorna-rendszer.

A rendszer lényege, hogy olyan módon gyűjtse össze és vezesse el a csapadékot, hogy az ne okozzon semmilyen kárt az épület talapzatában. Így megkíméli a falat a nedvesedéstől, és a váratlanul valakire lezúduló víztől is. Ahhoz, hogy minden jól működjön, szükségesek egyéb kiegészítők is.

Az eresz felépítése és kiegészítői

Az ereszcsatorna rendszere számos kiegészítőt hív segítségül. A legegyszerűbb típusok az alapcsatorna szegmensek, melyek egyenes szakaszon gyűjtik a csapadékot, és lejtést követve vezetik el azt. Azoknál az épületeknél, ahol az egyenes szakasz nem optimális, a szegletcsatornák segíthetnek.

Az eresz végeinél lezárt szegmensekre és az elvezetés sikerességének szempontjából egy csonkos csatornára kell hagyatkoznunk. Így a csapadék a föld felé irányul. Ha pedig egy kijelölt területre szeretnénk azt továbbítani, függőleges, zárt elemekre lesz szükség.

Az elemeket különböző típusú csatornatartók segítségével rögzíthetjük, amelyek lehetnek hajlítottak, csavartak, egyenesek vagy homlokdeszkára erősíthetőek. A vízelvezetés kapcsán a csöveket lefolyóbilincsekkel kell rögzíteni a jó eredmény érdekében.

Válogass a 25-ös és 33-as méretű, kiváló minőségű ereszek közül, és szerezd be a többi kiegészítőt is egy helyen a Káplár fatelepnél! 

Tudnivalók

Az eresz kialakításánál figyelembe kell venni a csapadék várható éves mennyiségét. A kapacitáson sok múlhat, ezért az alak és a mélység a meghatározó szempont.

Ha az esővizet hasznosítani szeretnéd, ne a csatornába vezesd az elvezetőcsövet. Válassz egy esővízgyűjtő tartályt, és engedd abba a csapadékot.

Az ereszfedő alkalmazása is megfontolandó a növényi maradványok és a kosz miatti eltömődés elkerülése végett.

Szerezd be az ereszcsatorna-rendszerhez szükséges ereszt és a bádog kiegészítőket a Káplár fatelepnél! Tartós, remek minőségű eszközök, elemek és magas szakértelem és tudás segíti a sikert!

Kapcsolódó cikkeink

Leave a Comment