Nehéz tárgy költöztetése Budapest szűk utcáin

koltoztetes-szallitas-s-transport.huEgy költöztetés Budapest belvárosában nem mindig egyszerű feladat. Még akkor sem, ha csak egy “mezei” költözésnél kell besegíteni. De kész rémálommá válhat, ha egy (vagy több) nehéz tárgy is bekerül a képbe. Hát még, ha egy igen szűk utcáról van szó.

Szerencsére vannak a fővárosban olyan profi költöztetők is, akik minden felmerülő igényre tudnak megfelelő megoldással szolgálni.

Csak profi költöztetővel kezdj bele!

Sajnos a mai napig is vannak a piacon olyan szereplők, akiket nemes egyszerűséggel hiénáknak szoktunk nevezni. Ők azok, akik lesik a bizonytalan, a kiszolgáltatott, a sürgősen költözni akaró megbízókat. Őket tudják ugyanis kihasználni, lehúzni. Nem ritka, hogy felpakolnak mindent, majd közlik, hogy akkor az ára az eredeti triplája lesz ezért meg azért. Teljesen nyilvánvaló, hogy csak azt akarják, hogy minél többet fizessen az óvatlan megbízójuk.

Messziről el kell kerülni a hiénákat, mert csak rossz vége lehet! Hiába kecsegtető egy ár vagy az, ha azt mondják, hogy “ne aggódjon, megoldjuk okosba” vagy hogy “nem lesz drága”. Aki nem ad konkrét árat, és ezt nem hajlandó írásban is közölni Önnel, azzal szóba se álljon! Mégjobb, ha valóban átlátható árazása van egy cégnek, és nem számol fel felárat mindenért, csak az indokolt esetekben.

Már abból nagyon sokat le lehet szűrni, amikor először beszél a kiszemelt költöztetővel. Ha hallja, hogy inkább bratyizik és terel, mintsem a megoldást keresné a problémájára és egyenesen válaszolna, akkor felejtse el! Legyen leinformálható a költöztető, egy honlappal, tele cégadattal, élő elérhetőséggel és akár ÁSZF-fel is.

A költöztetés Budapest belvárosában nem kell, hogy rémálom legyen!

Ha a költöztetés Budapest belvárosából indul, vagy oda tart, akkor az egész folyamatnak nem kell feltétlenül rémálomnak lennie. Egy megfelelően felkészült költöztető cég már rutinból tudja, hogy mire kell figyeljen ilyen esetekben. Sőt, akár tippeket, tanácsokat is tudnak adni, hogy mire érdemes figyelni, hogy mivel lehet felkészülni a költöztetésre.

Egy profi csapatnak nem okozhat gondot a költöztetési folyamat. Még akkor sem, ha nem szobabútorokat kell elszállítani, hanem egy 200 kilogrammos páncélszekrényt. Felkészültek lesznek akár egy erkélyen való felhúzásra is. Persze feláras lesz az extra teher költöztetése, de inkább ez, mintsem az otthagyás vagy az esetleges sérülések. Például egy zongoránál ez utóbbi különösen fontos szempont.

Így lesz helye a költöztető járműnek

Ha a szűk utcák miatt aggódna, ne tegye! Viszont tud segíteni is a szállítóknak azzal, hogy már előző este lefoglalja a teherautó helyét. Odaáll a bejárathoz minél közelebb autóval vagy autókkal, esetleg kukákkal autók híján.

Fontos viszont, hogy ilyen esetben kerítse is el egy szalaggal például a foglalt területet. Illetve érdemes kiírni pár felragasztott lapra is, hogy költözés miatt kéri üresen hagyni a területet. Biztos, ami biztos.

Kapcsolódó cikkeink

Leave a Comment