Nők kizsákmányolásával gyanúsított férfiakat fogtak el

bilincs letartóztatásSzexuális szolgáltatást nyújtó nők kizsákmányolásával és közvetítésével foglalkozó kilenc férfit fogtak el a rendőrök Békéscsabán, Gyomaendrődön, Szarvason, Makón és Sopronban. A rendőrség emberkereskedelem bűntett gyanúja miatt indított ellenük büntetőeljárást, és őrizetbe vette őket – közölte a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.

Azt írták, hogy a férfiak külföldön szexuális szolgáltatást nyújtó nőknek közvetítettek partnereket, és az így szerzett bevétel jelentős részét elvették tőlük. Hozzátették, voltak olyan nők, akiket a közvetítéssel foglalkozó férfiak megfenyegettek, bántalmaztak, és a szabadságukban is korlátoztak.

A nyomozás alapján internetes oldalakon keresztül adták fel a fényképes hirdetéseket a nőkről, így közvetítették és szervezték meg a találkozókat a szexpartnerekkel.

A bűncselekmények elkövetésével gyanúsítható férfiaknál tartott házkutatáson a rendőrök készpénzt, arany ékszereket, járműveket foglaltak le, és zár alá vettek több ingatlant, köztük egy kulcsrakész, új építésű társasházat – áll a közleményben.

Kapcsolódó cikkeink

Leave a Comment