Öt év fegyházbüntetésre ítélték a turistára támadó biztonsági őrt

Gozsdu udvarA Fővárosi Törvényszék első fokon – mint többszörös visszaesőt – öt év fegyházbüntetésre és hét év közügyektől eltiltásra ítélte azt a férfit, akit az ügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntettével vádolt.

A vádlott 2016 szeptemberében biztonsági szolgálatot látott el a Gozsdu Udvar közösségi passzázs területén – írta a bíróság. Egyik este – amikor munkatársai egy ittas külföldiekből álló csoporttal szóváltásba keveredtek – a vádlott az egyik turistát fejen ütötte, amitől a sértett hanyatt esett, fejét beverte az aszfaltba, majd eszméletét vesztette. Az ütés következtében a sértett életveszélyes sérülést szenvedett.

A bíróság a büntetés kiszabása során enyhítő körülményként értékelte a vádlott terhére fel nem róható „időmúlást”, továbbá azt is, hogy a vita elmérgesedéséhez a sértett magatartása is hozzájárult. Súlyosító körülményként vette figyelembe ugyanakkor a bíróság – a cselekmény súlyossága mellett – a vádlott büntetett előéletét, valamint azt, hogy a bűncselekményt röviddel szabadságvesztés büntetésből történő szabadulása után követte el.

A bíróság rendelkezett arról is, hogy a terhelt a szabadságvesztés büntetésből feltételes szabadságra nem bocsátható. Az ítélettel szemben a vádlott és védője fellebbezett – áll a bírósági közleményben.

Kapcsolódó cikkeink

One Thought to “Öt év fegyházbüntetésre ítélték a turistára támadó biztonsági őrt”

  1. Névtelen

    „a vádlott büntetett előéletét, valamint azt, hogy a bűncselekményt röviddel szabadságvesztés büntetésből történő szabadulása után követte el.”
    Hogyan lehet büntetett előéletű ember biztonsági őr? Amikor én végeztem el a személy- és vagyonvédelmi őri iskolát, csak az kaphatott igazolványt, akinek erkölcsi bizonyítványa volt.

Leave a Comment