A publikáció ideje: 2020. Júl. 13.

Romániában is verik a rendőröket: testkamerával fogják felszerelni őket

Marcel Vela belügyminiszterMarcel Vela belügyminiszter pénteken úgy nyilatkozott, a lehető legrövidebb időn belül hang- és képrögzítő eszközökkel akarják ellátni az utcákon szolgálatot teljesítő rendőröket.

Vela felidézte, hogy – többek közt Vâlcea és Prahova megyében – hatósági közeg bántalmazása történt még a szükségállapot ideje alatt is, és az ilyen eseteket hitelesen dokumentálni kell. A rendőröket testre szerelhető kamerákkal akarják ellátni, és ez – Vela szerint – az állampolgárt is és a rendőrt is felelősségteljesebb magatartásra fogja ösztönözni, ugyanakkor elejét veszi a későbbi kételkedéseknek és vitáknak.

Bogdan Despescu belügyi államtitkár ennek kapcsán közölte: a tervezett beruházás 18 millió lejre rúg, ebből 12 ezer testre szerelhető kamerát vásárolnak. Azt is elmondta, a kamerák használata és az adatok tárolása a személyes adatokra vonatkozó előírások szigorú betartásával fog történni — számolt be az Agerpress.

Itt elmondhatod a véleményed!

Jó ha tudod, ezeket a html tag-eket használhatod: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Biztonságpiac 2020 Konferencia és Kiállítás — 2020 szeptember 22.