Letartóztatták a rokonait és rendőröket robbantással fenyegető szegedi férfit

Központi Nyomozó FőügyészségA Szegedi Járásbíróság nyomozási bírája egy hónapra letartóztatta azt a szegedi férfit, aki a rokonait és rendőröket robbantással fenyegetett – közölte a Központi Nyomozó Főügyészség.

A rendelkezésre álló adatok szerint október 24-én este az ötven éves férfi szóváltásba keveredett volt házastársával, majd a közösen használt ingatlanban mintegy két liter benzint locsolt szét több helyiségben, és kijelentette, hogy azt meg fogja gyújtani.

Mint írták, a házban az érintetteken kívül egy harmadik ember is tartózkodott, illetőleg ezen lakrésztől elválasztva, egy másik lakásban még ketten voltak. A bent lévők telefonon értesítették a rendőrséget, majd az ingatlant az ablakon kimászva elhagyták.

A bejelentésre két járőrpáros érkezett a helyszínre, de a férfi az intézkedő rendőrök felszólításának nem tett eleget.

A megalapozott gyanú szerint az elkövető egy fedett teraszon a két literes űrtartalmú PET-palackban lévő gyúlékony anyag maradékát a tőle három méter távolságra tartózkodó rendőrök irányába öntötte, miközben a kezében tartott öngyújtót folyamatosan „csattogtatta”, és olyan kijelentéseket tett, hogy „ne gyertek közelebb, mert meggyújtom, és megdöglötök ti is, és én is”.

Ezzel egyidejűleg a férfi egy 11,5 kilogrammos töltőtömegű PB-gázpalack nyitócsapján tartotta a kezét, majd amikor az intézkedő rendőrök megkíséreltek hozzá közelebb lépni, azt kinyitotta és fél percig engedte ki belőle a gázt. Az intézkedés során a rendőrök erősítést kértek, majd amikor az elkövető telefonálni kezdett és nem figyelt, az egyenruhások közelebb léptek és megbilincselték .

Mint írták, a Szegedi Regionális Nyomozó Ügyészség elrendelte a férfi őrizetét, majd gyanúsítottként hallgatta ki felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak és közveszély okozására irányuló előkészület bűntette miatt. A férfi a cselekményt a volt felesége sérelmére korábban elkövetett zaklatás bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt kiszabott szabadságvesztés próbaideje alatt követte el.

A bíróság az ügyészség indítványára a gyanúsított letartóztatását elrendelte. A végzés ellen a gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be — áll az ügyészség közleményében.

Rendőrökre lövöldöző férfit fogott el a TEK

Elfogták a Terrorelhárítási Központ (TEK) munkatársai azt az erdőtarcsai férfit, aki rendőrökre adott le több lövést. A police.hu tájékoztatása szerint a rendőrjárőrök pénteken este mentek ki Nógrád vármegyében egy erdőtarcsai házhoz, ahol elfajult a szomszédok közötti vita, egy férfi megöléssel fenyegette a szomszédja gyermekét. A fenyegetőző férfi a helyszínre érkező rendőrökre két lövést adott le. A lövedék az egyik járőrt a felsőtestén találta el, könnyű sérülést okozva. Ezt követően a fegyveres férfi bezárkózott a lakásába, végül a Terrorelhárítási Központ munkatársai fogták el. A 66 éves elkövető őrizetbe került, ügyében minősített hivatalos személy elleni erőszak bűntett gyanúja miatt folytatnak eljárást – tájékoztatott a rendőrség.


 

Kapcsolódó cikkeink

Leave a Comment