Szolgálatilakás-építési projektbe kezdett a büntetés-végrehajtás

rabmunkaFogvatartottak munkáltatásával egy 11 házból álló szolgálati lakóparkot épít fel saját erőből a büntetés-végrehajtás Budapesten, a X. kerületben – közölte a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága.

Azt írták, hogy a lakópark várhatóan a jövő év elejére készül el. A 11, egyenként 60 négyzetméteres könnyűszerkezetes ingatlanból álló lakópark építési munkálatai ütemezetten haladnak a Bv. Holding Kft. irányításával a beruházás helyszínéül szolgáló kőbányai telken.

A büntetés-végrehajtási szervezet a meglévő szolgálatilakás-állománya és albérleti támogatási rendszere mellett a szolgálati lakóparkkal kívánja biztosítani a munkatársai hosszú távú lakhatási lehetőségeit – tették hozzá.

A projekt különlegessége, hogy az épületek a Belügyminisztérium Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatósága miskolci könnyűszerkezetes házpanelgyártó üzemének technológiáját felhasználva, illetve fogvatartotti munkaerő igénybevételével készülnek el.

Az összkomfortos ingatlanokba a büntetés-végrehajtás – fővárosi székhelyű intézeteiben szolgálatot teljesítő – munkatársai és velük együtt élő hozzátartozóik költözhetnek majd be.

Kapcsolódó cikkeink

Leave a Comment