Tapolcai anzix: karóval, lapáttal, gereblyével verték a sértettet

bilincsA Veszprém Megyei Főügyészség emberölés bűntettének kísérlete és magánlaksértés bűntette miatt emelt vádat az 59 éves férfival és annak fiával szemben, akik 2015 júniusában egy Tapolca környéki faluban családtagjaik szállásadójára támadtak, karóval, szerszámokkal bántalmazták, aminek következtében a sértett életveszélyes koponyasérülést szenvedett.

A vádirat szerint a börtönbüntetéséből szabaduló elkövető lakóhelyére hazatérve nem találta otthon elvált, de korábban vele egy háztartásban élő feleségét és kiskorú gyermekeit, valamint egy, a házban szintén velük élő nyugdíjas korú férfit.

Azt követően, hogy a vádlott megtudta, családtagjai az egyik közeli utcában élő sértetthez költöztek, fiával és annak élettársával az esti órákban a sértett házához ment. A házhoz érve a fiatalabb férfi a kapun keresztül az udvarba beugrott, és betörte a sértett szobájának ablakát. Az éppen ott tartózkodó sértett az elkövetőt – akinek hozzátartozói az utcán várakoztak – ekkor kikergette az udvarából, majd a házhoz visszament.

Miközben a sértett a ház bejárata előtt várakozott, mindhárom vádlott a kerítésen átmászva bement az udvarba, ahol az idősebb vádlott az egyik gyümölcsfa támasztékául szolgáló karóval, míg fia az udvarban talált lapáttal támadt rá. Amikor a lapát nyele az egyik ütés során eltört, a fiatalabb vádlott a további bántalmazáshoz egy gereblyét vett magához.

A sértett az ütések következtében a földre került, ahol a vádlottak tovább bántalmazták. Az eszméletét vesztett férfit végül a földön fekve hagyták, s míg az 59 éves elkövető a házba ment, hogy az ott rejtőzködő családtagjait megkeresse, addig fia a helyszínről elmenekült. A fiú élettársának, aki a bántalmazásban nem vett részt, magánlaksértés miatt kell felelnie.

Kapcsolódó cikkeink

Leave a Comment