Trump ismét megígérte az amerikai haderő “újjáépítését”

Donald Trump amerikai elnök ismételten ígéretet tett keddi kongresszusbeli beszédében az amerikai haderő “újjáépítésére”.

Kifejtette, hogy az előirányzott, jelentősen megnövelt védelmi költségvetés nem csupán a haderő újjáépítését szolgálja majd, hanem a háborús veteránok körülményeinek és ellátásának javítását is.

Trump megismételte, hogy kormányzata erőteljesen támogatja a NATO-t, de a NATO-partnereknek eleget kell tenniük pénzügyi kötelezettségeiknek. Hozzátette: “nagyon erős és őszinte viták után” a NATO-partnerek kezdik is teljesíteni a kötelezettségeiket.

Trump egyértelművé tette, hogy akár a NATO-beli, akár a közel-keleti vagy a csendes-óceáni partnerországokról van szó, azt várja, hogy közvetlen és jelentős szerepet vállaljanak a stratégiai és katonai műveletekben, és fedezzék a költségek rájuk eső részét.

Trump megvédi Amerikát a “radikális iszlám terrorizmustól
Felelőtlenség kontroll nélkül beengedni az Egyesült Államokba olyan helyekről érkezőket, ahol nem lehet őket megfelelőképpen ellenőrizni – jelentette ki az amerikai kongresszus két háza előtt mondott beszédében Trump. Leszögezte: megvédi Amerikát a “radikális iszlám terrorizmustól”. Megerősítette, hogy az amerikai-mexikói határra ígért fal megépül. Mint fogalmazott: nemsokára megkezdődik “egy nagy-nagy fal építése a déli határokon”.

Kapcsolódó cikkeink

Leave a Comment