A rendőrség szerint szándékosan lőtt tanárára a hatéves diák Virginiában

Virginia pedagógus meglövéseSzándékosan lőtt tanárára a hatéves diák múlt pénteken egy tanórán Virginiában – közölt részleteket a Virginia állambeli Newport News rendőrfőnöke az esetről.

Steve Drew elmondta, nem véletlen balesetről van szó, hanem az első osztályos diák a tanórán egy hátizsákból vette elő a fegyvert, majd rálőtt a tanárára. A tanárnőt, Abby Zwernert kórházban ápolják, állapota stabil, a gyerekek közül senki nem sérült meg.

A rendőrségi tájékoztatás szerint a fegyvert legálisan vásárolta a kisdiák édesanyja és tartotta otthonukban, ahonnan a gyerek bevitte az iskolába. Az is elhangzott, hogy a gyereket fizikai erővel kellett megfékeznie egy iskolai alkalmazottnak, majd a rendőrség őrizetbe vette. Az eset közvetlen előzményeiről a nyomozás érdekében a hatóság nem adott tájékoztatást. Arról sem adtak információt, hogy a hatéves tettest jelenleg hol tartják.

A rendőrség korábban arról tájékoztatott, hogy az életkora miatt a bíróság nem kezelheti felnőttként, és ha elítélik, még ahhoz is túl kicsi, hogy fiatalkorúak börtönében, javítóintézetben töltse le a büntetést. Az iskola vezetője közölte, hogy az intézmény, a Richneck Általános Iskola egész héten zárva tart. A tanárnő felépüléséért hétfő este gyertyás virrasztást tartottak.

Newport News egy 186 ezres város Virginia állam keleti részén a James és a York folyók torkolatvidékén.

Hat sérültje van a londoni lövöldözésnek
A szombat esti végleges adatok szerint hatan sérültek meg a London központjában történt lövöldözésben. A sérültek között két gyerek is van, egyikük állapota életveszélyes. A Scotland Yard első tájékoztatásában három nő és egy hétéves kislány sérüléséről számolt be. A londoni rendőrség részletes késő esti ismertetésében azonban már az áll, hogy négy felnőtt nő és két kislány sérült meg az incidensben. A lövéseket az egyelőre ismeretlen tettesek egy mozgó járműből adták le Camden városrészben, a két legnagyobb londoni pályaudvar, a Euston és a King’s Cross-St. Pancras közötti utcában, a St. Aloysius katolikus templom közvetlen közelében. A jármű elhajtott a helyszínről, őrizetbe vétel egyelőre nem történt, a tettesek kiléte és indítéka nem ismert.


Kapcsolódó cikkeink

Leave a Comment