Adathalászok a Szigeten

adathalaszA Budapesti Rendőr-főkapitányság III. kerületi Rendőrkapitánysága csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást 3 nigériai állampolgár ellen.

Az OTP Bankbiztonság munkatársa 2014. augusztus 12-én este e-mailben jelezte a Sziget Fesztivál belépőjegyeit ellenőrző személynek, hogy feltehetően úgy vásároltak ismeretlen személyek három darab belépőjegyet a Fesztiválra, hogy más bankkártyájának adatait illetéktelenül felhasználták.

Az úgynevezett adathalászok megszerezték a bankkártyák sorszámát és a különböző kártyaszámok felhasználásával végeztek online tranzakciókat.
A biztonsági szolgálat vezetője 23 óra körüli időben jelezte a Sziget biztosításában résztvevő rendőröknek, hogy az OTP által jelzett sorszámú vochereket három férfi akarja beváltani. Amikor észrevették a feléjük tartót rendőröket, a tömegbe menekültek. A Budapest III., Mozaik utcában a egyenruhások utolérték a három férfit és elfogták őket.

A férfiakat a rendőrök előállították és őrizetbe vették. Ellenük a további eljárást a Budapesti Rendőr-főkapitányság III. kerületi Rendőrkapitánysága folytatja le, az illetékes ügyészség 2014. augusztus 15-én elrendelte a három gyanúsított előzetes letartóztatását — írja a Police.hu.

Kapcsolódó cikkeink

Leave a Comment