Az ügyészség a volt barátnőjét megfojtó vádlott büntetésének súlyosbítását tartja indokoltnak

A másodfokon eljáró Győri Fellebbviteli Főügyészség az elsőfokú ítélet megváltoztatását, a kiszabott fegyházbüntetés súlyosítását indítványozza abban az ügyben, amelyben a vádlottat a törvényszék előre kitervelten elkövetett emberölés bűntette miatt 13 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte.

A Győri Törvényszék 2020. február 21. napján meghozott – nem jogerős – ítélete szerint az egyetemet végzett, a szakításukat feldolgozni nem tudó vádlott az élet kioltására alkalmas eszközöket vitt magával azzal a szándékkal, amennyiben a barátnője nem békül ki vele, akkor dróttal megfojtja. Miután a sértett ismételten közölte, hogy nem akar békülni, ezen összevesztek, a vádlott feldühödött, majd távozása sürgetése miatt ideges is lett, és a sértett háta mögé lépve a dróthuzallal hátulról, a védekezni próbáló sértettet több percen át fojtogatta. Az eszméletét vesztő sértettnek nem nyújtott segítséget, a sértett pedig néhány nap múlva a kórházban hunyt el.

Az elsőfokú ügyész az ítélet ellen a büntetés súlyosítása érdekében fellebbezett, amit a másodfokú ügyészség fenntartott. A másodfokú ügyészség szerint az elsőfokú bíróság ítélete törvényes és megalapozott, de a cselekményét eszköz használatával, orvul elkövető vádlottal szemben kiszabott fegyházbüntetés mértéke eltúlzottan enyhe.

Kapcsolódó cikkeink

Leave a Comment