Bilincsben vitték el a nagykanizsai csatornaberuházás építésvezetőjét

Bilincsben vitték el a rendőrök a nagykanizsai csatornaberuházás építésvezetőjét, miután fekáliával és építési törmelékkel kevert földet hordtak a város ipari parkjába – közölte a Zalai Hírlap online kiadása pénteken.

 

 

A lap írása szerint csütörtök délelőtt orrfacsaró bűzre lettek figyelmesek az ipari parkban működő vállalkozások dolgozói. Kiderült, hogy az üzemek közelében építési törmelékkel kevert földet kezdett lerakni egy teherautó, amelynek sofőrje azt mondta: neki azt az utasítást adták, hogy ide borítsa az anyagot.

Bicsák Miklós vállalkozó, aki az itteni városrész önkormányzati képviselője is, értesítette a közterület-felügyeletet, majd a rendőrséget is, később pedig autóval állta el az útját az újabb szállítmánynak. A lerakott anyagból mintát vettek, és eljuttatták a tisztiorvosi szolgálathoz.

Időközben a rendőrség és a csatornaberuházás kivitelezését végző Sade Magyarország Kft. építésvezetője is a helyszínre érkezett, és állítólag bemutatta az engedélyt a munkaterület használatáról. A rendőrök ennek ellenére megbilincselték az építésvezetőt, majd a kapitányságra kísérték, és ott kihallgatták.

A Sade Magyarország Kft. képviselője a Zalai Hírlapnak elmondta: a munkaterületen érvényes engedéllyel tárolják az anyagot. Ezért úgy érzik, hogy a kollégájukkal szemben lefolytatott rendőri intézkedés túlzó volt.

Forrás: Zalai Hírlap/MTI

Kapcsolódó cikkeink

Leave a Comment