Ez a minimum: Életfogytiglant kér az ügyészség a hegymegi gyilkosoknak

börtön fegyház szögesdrótÉletfogytig tartó fegyházbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott az ügyészség egy borsodi kistelepülésen, Hegymegen történt emberölés vádlottjaira azzal, hogy a bíróság a feltételes szabadságra helyezés lehetőségét zárja ki.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség vádirata szerint egy testvérpár 2020. november végén brutálisan bántalmazott és többször megerőszakolt a két férfi által ismert 94 éves nőt a saját házában. Az erőszak után az ittas férfiak átkutatták a lakást és 100 ezer forint készpénzzel távoztak. A meztelenre vetkőztetett sértettet eszméletlen állapotban a fűtetlen ház padlóján hagyták.

Később az egyik vádlott újra bemászott a házba, több pénzt keresve, és a már életjeleket nem mutató sértettet újra megerőszakolta. Az idős nő súlyos sérüléseket szenvedett és a helyszínen elhunyt, halála az szörnyű testi és lelki gyötrelemmel járt. A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség többszörösen minősülő emberölés bűntette és magánlaksértés vétsége miatt emelt vádat a két férfi ellen.


 

Kapcsolódó cikkeink

Leave a Comment