Gazemberek próbáltak visszaélni a Tigáz nevével

gazmeroCsalók jelentek meg a Tigáz ellátási területén: Sajószentpéterről érkezett a bejelentés, hogy a társaság nevében műszaki biztonsági felülvizsgálatra hivatkozva pénzt próbálnak kicsalni a fogyasztóktól – hívta fel a figyelmet a Tigáz Zrt. MTI-nek eljuttatott közleményében.

A tájékoztatás szerint a csalók magukat a Tigáz-DSO Kft. munkatársainak kiadva azzal keresték fel a gyanútlan ügyfeleket, hogy gázkészülékeik, berendezéseik egyes részeit, mondjuk a flexibilis csövet, ki kell cserélni, amit ők orvosolnak. Ezért azonnal pénzt kértek, hol előlegként, hol munkadíjként.

A Tigáz Zrt. és a Tigáz-DSO Kft. kiemeli: a társaság munkatársai, valamint megbízott külső vállalkozói nem jogosultak készpénz átvételére és átadására, a be- és kifizetéseket kizárólag folyószámláról történő utalással vagy postán küldött csekken bonyolítja.

A társaság arra kéri a fogyasztókat, hogy kellő körültekintéssel járjanak el, és ne hagyják magukat megtéveszteni. Munkavállalóik minden esetben arcképes okmánnyal igazolják magukat. Ha a munkát végző nem igazolja magát, ne engedjék be a fogyasztási helyre – hívta fel a figyelmet a Tigáz. Visszaélés esetén javasolják a fogyasztóknak, hogy a területileg illetékes rendőri szervekhez forduljanak, és jelezzék a cég ügyfélszolgálatán.

Kapcsolódó cikkeink

Leave a Comment