Hat embert vettek őrizetbe felfegyverkezve elkövetett csoportos garázdaság miatt Szombathelyen

bilincsCsoportosan, felfegyverkezve, nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság bűntettének megalapozott gyanúja miatt hat embert vettek őrizetbe a rendőrök Szombathelyen.

A rendőrség tájékoztatása szerint még április 30-án a „szombathelyi emlékmű-dombon” tartott rendezvényen fajult verekedéssé egy korábbról elhúzódó viszály két társaság között. A rendőrök hat férfit hallgattak ki gyanúsítottként, őrizetbe vették őket, majd előterjesztést tettek letartóztatásukra – írták a közleményben.

Az MTI tudósítója úgy értesült, hogy két család között sorozatos nézeteltérések állnak a háttérben, melyek nyomán az elmúlt másfél hónap során előbb a Markusovszky Kórház területén, majd egy szombathelyi parkolóban is összecsaptak a szemben álló felek.

Az április 30-i kétnapos majálisi rendezvényen egy többgyermekes családra támadtak rá viperákkal felfegyverkezett férfiak. A szülőket gyermekeik szeme láttára olyan súlyosan bántalmazták támadóik, hogy később kórházi ellásra szorultak, a dulakodás hevében pedig a család legkisebb gyermeke egy kislány, kiesett a babakocsiból.


 

Kapcsolódó cikkeink

Leave a Comment