Határátkelőhelyekre vásárol térfigyelő kamerákat a NAV

Határátkelőhelyek térfigyelő kamerarendszerének továbbfejlesztésére szóló nyílt közbeszerzési felhívást tett közzé a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

 

A Közbeszerzési Értesítőben megjelent hirdetmény szerint a tender célja a magyar-ukrán, illetve a magyar-szerb határátkelőhelyeken üzemelő kamerarendszerek továbbfejlesztése, bővítése, és korszerűsítése, de a nyertes pályázó egyben a kapcsolódó szolgáltatásokra is megbízást kap.

A projekt keretében a NAV működtetésében álló, Dallmeier típusú térfigyelő rendszerek továbbfejlesztésének tervezését és kivitelezését kell elvégezni a kompatibilitási szempontok figyelembe vételével. A vasúti és vízi határátkelőhelyeken jelenleg nem működik videórendszer, így a nyertes pályázónak ezeket is ki kell majd alakítani.
A határátkelőhelyek alépítmény hálózata felhasználható.

A beszerzés nyomán az érintett határátkelőhelyeken üzemeltetett rendszerben 517 kamera teljesít majd szolgálatot. A mostani felhívás alapján a jelenleg 298 kamerából álló hálózatot kell bővíteni. A NAV 24 forgatható kültéri dome, 97 normál kültéri fix, 17 nagyfelbontású fix kültéri, 72 db „éjjellátó” fix kültéri, és 9 beltéri fix kamerából álló hálózatra kér ajánlatot.

A tenderfelhívás szerint az új kamerák képét nem kell rögzíteni a NAV rendszerében, csupán az élőképek megjelenítését és a forgatható kamerák vezérlését kell biztosítani.

Mindezen felül a meglévő kamerák közül 14 kültéri fix kamerát forgatható dome-ra, 19 kültéri fix kamerát nagyfelbontású fix-re, és 27 kültéri fix kamerát „éjjellátó” fix-re kell cserélni.

Az összességében 517 db kamerára bővülő rendszerben a videójelek szétosztásával a Rendőrség informatikai hálózatára kapcsolódó – ONVIF platformon működő – videórögzítőn is tárolni kell valamennyi kameraképet. A rögzítést rendőrségi oldalon három munkanapig kell biztosítani.

A beépített rendszerre a NAV három év teljeskörű garanciát kér.

A határátkelőhelyek térfigyelő kamerarendszereit a Záhony közúti és vasúti, Eperjeske vasúti, Lónya közúti, Barabás közúti, Beregsurány közúti, Tiszabecs közúti, Tiszasziget közúti, Röszke közúti, Kelebia vasúti, Tompa közúti, Bácsalmás közúti, Hercegszántó közúti és Mohács vízi határátkelőhelyen kell korszerűsíteni, illetve kiépíteni.

A tenderen a NAV 2013. december 30-ig várja az ajánlatokat.

A felhívás részletes szövege elérhető a Közbeszerzési Értesítő honlapján – ezen a linken.

Forrás: BP

Kapcsolódó cikkeink

Leave a Comment