Hogyan polírozzuk az autónkat házilag?

polirtech.huAz autópolírozás bizony nem egy könnyű feladat. Nem is éri meg annak vesződnie vele, aki nem szereti igazán az autóját. Ha te magad csak közlekedőedényként tekintesz a kocsidra, amivel el tudsz jutni A-ból B-be, akkor jobb, ha bele sem vágsz ilyesfajta tevékenységbe.

Ha azonban valósággal imádod az autódat, te magad tisztítod, ápolod, akkor miért ne fognál hozzá a polírozáshoz is? Az elszántságon túl azonban nem árt, ha némi tudással is felvértezed magad, mielőtt nekilátnál a házi polírozásnak! Ha ugyanis felkészületlenül kezdesz neki, akkor könnyen komoly károkat okozhatsz.

Mikor érdemes egy autót polírozni?

Ha találsz egy jó állapotú autót a neten, aminek a fényezése nem a legszebb, ám motorikusan rendben van, nem rohad, a kasztni is jó állapotnak örvend, fenntarthatónak tűnik, ráadásul még tetszik is, akkor bolondság volna nem megvásárolni! A POLIRTECH.HU polírozáshoz való eszközei ugyanis csodákra képesek!

Megeshet azonban, hogy az autó kívülről olyan állapotban van, hogy profi fényezőnek sem szívesen mutatnád meg. Egy házilagos fényezés javítással azonban szinte mondhatni, hogy gyakorlatilag újjá varázsolhatod a kocsi külsejét.

Amennyiben nemcsak egy, hanem több autó is van a családban, akkor pláne megéri megtanulni polírozni, a befektetett energia ugyanis többszörösen is megtérülhet. Sőt, az eszközök ára sem fog olyan soknak tűnni, hiszen a megvásárolt polírozógépet ez esetben nem csupán egy, hanem rögtön két autó esetében is használhatod.

Nem lesz ciki a végeredmény?

Ez elsősorban rajtad múlik. Attól, hogy valamit házilag te magad csinálsz, nem lesz feltétlenül rosszabb, mintha szakemberrel végeztetted volna el. Persze ez függ attól is, hogy milyen szakemberről van szó és arról, hogy te magad mennyire vagy türelmes, precíz és mennyi időt vagy hajlandó rászánni a polírozás tudományának elsajátítására, végső soron pedig magára a munkára.

Ami a lényeg, hogy ha nem sufnituningot szeretnél, akkor ne használj tákolt eszközöket. Biztosan van, aki esküszik a szódabikarbónára vagy a súrolóporra, de inkább ne kísérletezz ezekkel. Jobb, ha felkeresel egy autóápolással foglalkozó webáruházat és beszerzel onnan mindent, ami egy színvonalas minőségű polírozáshoz elengedhetetlen.

Fontos a minőség is!

Ha nem a legolcsóbb eszközökkel vágsz neki a polírozásnak, akkor is érhetsz el szép sikereket, de akkor is, ha nem vagy nagy mestere a szakmának. Válassz egy profi excenteres polírozógépet, valamint polírkorongot, ezzel hidd el, sokkal hatékonyabban fog menni a munka, mintha flexre erősített vattával próbálnál dolgozni.

Az autókozmetikai eszközökhöz tartozó útmutatót mindig olvasd el alaposan! Ha még így is bizonytalannak érzed magad, akkor rengeteg színvonalas videót találsz a neten a polírozás folyamatáról. Vess egy pillantást a komment szekcióra is, hamar ki fog derülni, hogy ügyes kezű polírozóról van-e szó!

Kapcsolódó cikkeink

Leave a Comment