Kilencmillió eurót raboltak el fegyveresek egy pénzszállító furgonból a franciaországi Lyonban

Lyon bankrablásMegtámadtak és kiraboltak fegyveresek egy pénzszállító furgont a közép-franciaországi Lyonban, amikor az a francia jegybank helyi székhelyétől elindult – erősítette meg pénteken a helyi ügyészség a Progres című regionális lap értesülését.

“A kár kilencmillió euró” – jelezte a vádhatóság, hozzátéve, hogy a támadásban senki nem sérült meg. Az ügyészség bűnszövetkezetben elkövetett fegyveres rablás miatt indított eljárást. A rendőrséget reggel kilenc órakor értesítették a környéken lakók. Szemtanúk elmondása szerint két gépkocsival érkeztek a fegyveresek, akik elállták a Banque de France épülete elöl induló furgont, majd kipakolták belőle a pénzzel teli zsákokat – közölték rendőrségi források.

A támadók a helyszínen felgyújtották a két gépkocsit, amelyekkel érkeztek, majd két másik gépkocsival menekültek el, amelyeket később kiégve megtaláltak a rendőrök Lyon déli részén. A rablás során egyetlen lövés sem dördült el.

Ez volt a legjelentősebb pénzrablás Franciaországban 2009 november óta, amikor is szintén Lyonban, szintén a Loomis pénzszállító cég furgonját rabolták ki. Akkor a jármű sofőrje, Toni Musulin egyszerűen eltűnt a rábízott 11,6 millió euróval. A rendőrök néhány nappal később az összegből mintegy kilencmillió eurót megtaláltak egy, az elkövető által álnéven bérelt haszonjárműben.

Kapcsolódó cikkeink

Leave a Comment