Komoly létszámbővítés a Nemzeti Védelmi Szolgálatnál

Egy friss kormányhatározat szerint biztosítják a Nemzeti Védelmi Szolgálat létszámbővítéséhez szükséges több százmillió forintot.

A 1433/2019. (VII. 26.) Kormányhatározat szerint biztosítják a Nemzeti Védelmi Szolgálat létszámfejlesztéséhez szükséges forrásokat. A Kormámyy a Nemzeti Védelmi Szolgálat megbízhatósági vizsgálat szempontjából védett állományának létszámbővítéséhez szükséges források biztosításával megbízta a pénzügyminisztert Varga Mihálynak gondoskodnia kell idén 265 686 293 forint forrás biztosításáról. A jövő évtől a létszámfejlesztéssel kapcsolatos feladatok végrehajtása érdekében évi 481 234 022 forint rendelkezésre állását kell biztosítani a központi költségvetés terhére, a Belügyminisztérium fejezetében.

Arról is döntés született, hogy a Nemzeti Védelmi Szolgálat létszámbővítéséhez kapcsolódó beszerzések lefolytatása során a Kormány irányítása alá tartozó fejezetek költségvetési szerveinek eszközbeszerzéseiről szóló 1982/2013. (XII. 29.) Korm. határozat 1. pontját nem kell alkalmazni. E határozatban a Kormány az irányítása vagy felügyelete alá tartozó költségvetési szervnél beszerzési tilalmat rendel el a beruházások keretében – kivéve kisértékű tárgyi eszköz – történő informatikai eszközök beszerzése, létesítése, valamint az egyéb tárgyi eszközök beszerzése létesítésén belül a bútorok, személygépjárművek, és telefonok beszerzése vonatkozásában; úgyhogy az új titkosszolgáknak lesz hol leülni és lesz min dolgozniuk.

Kapcsolódó cikkeink

Leave a Comment