Korszerűsítette hét épületét a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Nyul Zoltán magasépítésért felelős helyettes államtitkárTöbb mint kétmilliárd forintból hajtott végre energetikai korszerűsítést hét épületénél a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság a magyar állam támogatásával a Széchenyi 2020 programban.

Nyul Zoltán magasépítésért felelős helyettes államtitkár arról beszélt: a beruházással az épületek energetikai megújítását és a környezethez való minél jobb illeszkedését célozták, valamint a munkakörülmények javítását. A fejlesztés két fontos irányt tükröz: energetikai szempontból alacsonyabb üzemeltetési költséget eredményezzen a mindennapokban, illetve ahol lehet, a fenntarthatóság oldaláról korszerű megoldások valósuljanak meg.

Az Építési és Közlekedési Minisztérium helyettes államtitkára kiemelte, a hasonló beruházásoknak funkcionális, üzemeltethetőségi, gazdaságossági és esztétikai szempontból is rendben kell lenniük. Elmondta azt is: tárcájuk aktívan dolgozik azon, hogy egy új építészeti, illetve beruházási törvény mentén segítse az előremutató törekvéseket.

A főkapitányság képviseletében Korpásné Drotál Tünde rendőr alezredes elmondta, a beruházás összköltsége 2 milliárd 40 millió forint volt. A projektben többek között fűtésirendszer-korszerűsítés, hőszigetelés, nyílászárócsere és napelemesrendszer-kiépítés valósult meg – tette hozzá.

Az energetikai korszerűsítés hét főkapitánysági épületet érintett: a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság 1-es és 2-es objektumait, a Miskolci, az Edelényi, a Sátoraljaújhelyi és a Szerencsi Rendőrkapitányságot, valamint a Mezőkövesdi Rendőrkapitánysághoz tartozó Bogácsi Rendőrőrsöt.


 

Kapcsolódó cikkeink

Leave a Comment