Nemzetközi szakkiállításon is bemutatták a Continest mobil lőtérkonténerét

Continest lőkonténerNemzetközi szakkiállításon is bemutatta egyedi fejlesztésű, mobil katonai lőtérkonténer-fejlesztését a Continest Technologies Zrt. Az összecsukható konténertechnológia fejlesztésével és gyártásával foglalkozó vállalat a magyar delegáció tagjaként vett részt a Szlovéniában megrendezett SOBRA – nemzetközi védelmi ipari konferencián és kiállításon.

A SOBRA nemzetközi védelmi ipari konferencián és kiállításon debütált először nemzetközi piacon a Continest egyedi fejlesztésű, telepíthető mobil lőtér rendszere. Az összecsukható konténertechnológiával foglalkozó magyar vállalat Szlovéniában mutatta be egyedi haditechnikai terméket, amely a Magyar Honvédség Modernizációs Intézetével közös kutatási-fejlesztési projektként épült meg. A Continest a magyar delegáció tagjaként, a VEX Haditechnikai Kereskedelmi Ügynökség szervezésében vett részt a háromnapos nemzetközi kiállításon.

A telepíthető mobil katonai lőtérrendszert az augusztus végén megrendezett kecskeméti repülőnap keretében mutatták be először a magyar közönségnek. Az innovatív, 360 fokban körbepáncélozott, hangszigetelt, speciális hangelnyelő falszerkezettel és speciális gurulatmentesítő megoldással ellátott lőtérkonténer biztonságos körülmények között nyújt lehetőséget a legtöbb kézi lőfegyverrel végrehajtható lőgyakorlatok elvégzéséhez. A fejlesztés a Continest összecsukható, skálázható konténertechnológiájára épül, így például gazdaságosan szállítható és modularitása is kiemelkedő.

A Magyar Honvédség új mobil lőkonténerét három napon keresztül több ezer látogató tekinthette meg a szlovéniai Gornja Radgona városában megrendezett nemzetközi kiállításon. Az immár nyolcadik alkalommal megrendezett nemzetközi védelmi ipari konferencián és kiállításon 11 ország mintegy 110 kiállítója vett részt, az eseményt pedig mintegy 20 ezer ember látogatta meg.

„A magyar védelmi, innovációs szféra aktív szereplőjeként fontosnak tartjuk, hogy az új lőtérkonténer fejlesztésünket minél szélesebb körben, a nemzetközi piacon is bemutassuk. Elismerés és megtiszteltetés számunkra, hogy Magyar Honvédség felkérésére a magyar kiállítók sorában mi is képviselhettük a magyar védelmi ipart Szlovéniában, és hogy innovatív lőkonténer fejlesztésünkkel hozzájárulhatunk a hazai védelmi ipar további fejlődéséhez. Az idén nyár végén átadott székesfehérvári konténer gyárunk pedig hozzásegít bennünket ahhoz, hogy a kapacitásbővítés révén még inkább erősíthessük tevékenységünket a védelmi és hadiipari szegmensben” – mondta el Kis-Márton Vidor, a Continest Technologies alapító-vezérigazgatója a kiállítást követően.

Kapcsolódó cikkeink

Leave a Comment