Pénzkazettákat talált egy férfi, lopás miatt eljárás indult ellene

pénzkazettaLopással gyanúsítanak egy sajónémeti férfit, aki ásás közben két fémkazettát talált egy kerepesi birtok kertjében, az ezekben talált régi, forgalomból kivont pénzt és az ékszereket eltette, majd mintegy kétmillió forintot beváltott és elköltött.

Dobi Tamás, a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense elmondta, a gyanúsított több mint kilencmillió forint értékű, forgalomból kivont készpénzt talált.

A 31 éves borsodi férfi alkalmi munkát vállalt a kerepesi birtokon. Március 24-én a porta területén ásta ki a földből a két pénzkazettát, ezután azonnal beteget jelentett és hazautazott az élettársához. Sajónémetiben a fémkazetták tartalmának katalogizálása után a lejárt forintokból mintegy kétmillió forintot beváltottak, ebből mobiltelefonokat, kanapét és autót is vásárolt a pár.

A helyi körzeti megbízott információi alapján a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki a férfit, aki beismerő vallomást tett. A rendőrök lefoglalták a még be nem váltott lejárt pénzt és az ékszereket – írta a rendőrség.


 

Kapcsolódó cikkeink

Leave a Comment