Speciális megfigyelőrendszer a Montanától a bolti lopások ellen

Speciális, a hiper- és szupermarketekben használható biztonsági rendszert fejlesztett ki a Montana Tudásmenedzsment Kft. a bolti lopások kiszűrésére.

 

Karácsony, szilveszter, húsvét… és még sorolhatnánk azokat a „jeles” napokat, amelyeken a vásárlók megrohamozzák a bevásárlóközpontokat. A nagy számok törvénye alapján ilyenkor megnövekszik a lopások száma is, mind a plázákban, mind a hiper-és szupermarketekben.

Ennek megoldására, a lopások visszaszorítása céljából fejlesztette ki a Montana Tudásmenedzsment Kft. a DigiSec névre hallgató, szemantika-vezérelt biztonsági információs rendszerét.

A termék világviszonylatban is egyedülálló, hiszen egy olyan komlpex hő-és videokamera alapú biztonsági rendszer, amely az időben és térben egyaránt megfigyelhető viselkedési mintákat azonosítja. Amikor a megtanult mozgásokhoz hasonlót észlel, ismeretétől függően felhívja arra a kezelő figyelmét.

Például, ha úgy programozzák a rendszert, hogy jelezze, ha valaki a polcról nem a kosárba, hanem a zsebébe teszi el az árut, vagy olyan mozgást végez, amelyet a DigiSec szokatlannak talál, egy pirosan villogó négyzetben jelzi.

A DigiSec nemcsak bekeretezi a képen az eltűnt tárgyat vagy a gyanús személyt, de szöveges üzenetet is küld, amely rövid leírást tartalmaz a tapasztalt eseményről emailben vagy SMS-ben értesítést is küld.

A DigiSec – a kamerák számától függően – bármekkora területet képes megfigyelni, így a kis boltoktól elkezdve egészen a legnagyobb bevásárlóközpontokig, bármilyen üzlethelység biztosítására alkalmas, minimálisra csökkentve ezzel még a lopás lehetőségét is.

 Forrás: Biztonságpiac.hu

Kapcsolódó cikkeink

Leave a Comment