Szakokleveles magánnyomozó szakirányú továbbképzés indul

magannyomozoA Nemzeti Közszolgálati Egyetem két féléves, levelező rendszerű Szakokleveles magánnyomozó szakirányú továbbképzési szakot indít. A hiánypótló képzés célja olyan szakemberek képzése, akik a szakirányú továbbképzésen szerzett ismeretekkel és készségekkel felvértezve képesek az állampolgárok jogszerű információszükségleteit oly módon kielégíteni, hogy közben teljes mértékben törvényesen járnak el az adatgyűjtés során.

A Szakokleveles magánnyomozó szakirányú továbbképzési szak elsősorban kriminalisztikai (nyomozástani) ismeretek és a magánnyomozáshoz szükséges jogi ismeretek oktatására kívánja helyezni a hangsúlyt. A képzés gyakorlatorientált, kiemelt jelentőségű az egyes adatgyűjtési és elhárítási technikák témakörei, valamint a magánnyomozói munkához elengedhetetlen pszichológiai, kriminológiai és kommunikációs ismeretek átadása.

A végzett hallgatók rendelkezni fognak azokkal a releváns jogi ismeretekkel, amely révén hatékony, eredményes és jogszerű magánnyomozói munkát tudnak végezni a jövőben. Többek között képesek lesznek magánnyomozói tevékenység végzésére, különösen a nyílt és leplezett adatgyűjtésre, képesek felismerni a jogellenes adatkezelés eszközeit valamint elhárítani ezen jogellenes adatgyűjtési módszereket.

A képzés keretében a hallgatók elsajátítják a magánbiztonság rendszerét, elméleti alapjait, a magánnyomozás, a közbiztonság, magánbiztonság összefüggéseit. Képessé válnak a magánnyomozás során felmerülő feladatok (eltűnt személyek, eltűnt, eltulajdonított tárgyak felkutatása, bizonyítékok beszerzése pótmagánvádas bűnügyekben és polgári ügyekben, káresemények vizsgálata, zaklatások, fenyegetések kezelése, célszemélyek és cégek ellenőrzése stb.) megoldásához, a verziók felállításához és az ellenőrzéséhez szükséges kriminalisztikai gondolkodásmód alkalmazására.

A hallgató elsajátítják a nyomozás megtervezéséhez és végrehajtásához szükséges alapvető krimináltaktikai ismereteket, valamint képessé válnak egyes, a magánnyomozói munka során felmerülő jogértelmezési kérdések helyes megválaszolására. A szakirányú továbbképzési szak előadói között az NKE oktatói, valamint gyakorlott magánnyomozók szerepelnek.

A Szakokleveles magánnyomozó szakirányú továbbképzési szak tanórái – várhatóan – 12 alkalommal, 2015 októbere és 2016 júliusa között, péntek délután és szombaton kerülnek megtartásra. A Szakokleveles magánnyomozó szakirányú továbbképzési szak elvégzése magánnyomozói tevékenység végzésére csak a magánnyomozói igazolvány kiváltásával együtt jogosít.

Kapcsolódó cikkeink

2 Thoughts to “Szakokleveles magánnyomozó szakirányú továbbképzés indul”

  1. Tomasovszki Krisztina

    Èrdeklődnèk,hogy a kèpzèsre lehet e mèg jelentkezni! A választ előre is köszönöm! Krisztina

  2. -szerk-

    Kedves Krisztina!
    Próbálja megkeresni az egyetem tanulmányi osztályának elérhetőségét, és ott érdeklődkön. Kiindulásnak itt az egyetem központi emailcíme: [email protected]

Leave a Comment