Ügyfélátvilágítással foglalkozó céget vásárolt fel az online csalásmegelőző SEON

ügyfélátvilágításÚjabb sikeres exitet zárt az MFB Csoporthoz tartozó Hiventures: a SEON online csalásmegelőző technológiai startup felvásárolta a pénzmosás elleni küzdelem területén ügyfélátvilágítási szolgáltatást kínáló Complytront.

A Hiventures kockázati tőkealap-kezelő közleménye szerint a két cég technológiája kiegészíti egymást, a SEON integrálja a Complytron megoldását. A SEON digitális lábnyom alapú személyazonosítását és a Complytron automatizált ügyfélátvilágítási szolgáltatását egyesítő platform valós időben képes figyeli a pénzügyi tranzakciókat, és felismerni az internetes csalások és a pénzmosás jeleit. Ezzel a SEON alkalmassá válik újgenerációs globális pénzügyi szereplők kiszolgálására is.

A Complytront 2019-ben alapította Lebhardt Olivér és Gryllus Ábris. A Complytron cégmérettől függetlenül képes hatékonyan támogatni bármilyen cég ügyfél-átvilágítási folyamatainak automatizálását. A céget a Hiventures 160 millió forinttal, az MKB Fintechlab által irányított és többségi tulajdonában álló Arete Zrt. pedig csaknem harmincmillió forinttal finanszírozta. A SEON 2022 végén tett ajánlatot a startup felvásárlására.

A SEON online csalásmegelőző technológiai startup 2017-ben alakult, profilja, hogy a legkülönfélébb forrásokból származó digitális lábnyom komplex elemzésével szűri ki a potenciális csalókat az online tranzakcióknál. A cég 2022 áprilisában 94 millió dollár befektetést kapott nemzetközi terjeszkedéséhez. A SEON már több mint ötezer szolgáltatóval dolgozott együtt, a globális fókuszú vállalat Austinban (Texas), Budapesten, Londonban, Jakartaban is helyi irodával működik.


 

Kapcsolódó cikkeink

Leave a Comment