Újabb magyar rendőrkontingens utazik Szerbiába és Macedóniába

Szerbiában 15, Macedóniában harminc rendőr vesz részt a fogadó országgal közös határrendészeti műveletekben – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata.

A közlemény szerint Halmosi Zsolt rendészeti országos rendőrfőkapitány-helyettes kedden Budapesten búcsúztatta a macedón-görög, valamint a szerb-bolgár határ megerősítésére utazó magyar rendőröket.

Közölték: a magyar rendőrök járőrszolgálatot látnak majd el, hogy megelőzzék és felderítsék a jogellenes határátlépéseket, valamint közreműködnek az embercsempészek és a Macedónia, valamint Szerbia területére lépő Kiemelt kép beállításaillegális bevándorlók előállításában. Nemcsak a határ közvetlen közelében teljesítenek majd szolgálatot, hanem a két ország belsejében is.

Mindkét kontingens terepjáró szolgálati gépkocsikkal, éjjellátó készülékekkel, kézi hőkamerákkal, a Macedóniába utazó csapat pedig mobil hőkamerával is támogatja a határ védelmét.

A Macedónia, valamint Szerbia területén eljáró magyar rendőrök saját szolgálati felszerelésükkel látják el feladataikat, intézkedési jogosultságukat a macedón, illetve szerb fél irányítása, felügyelete mellett gyakorolhatják – olvasható a közleményben.

Kapcsolódó cikkeink

Leave a Comment