Vádat emeltek egy romániai férfival szemben, aki rágyújtotta alvó ismerőseire a házat

Szanka Ferenc, a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség szóvivőjeVádat emeltek egy román állampolgárságú férfival szemben, aki tavaly októberben Makón felgyújtott egy épületet, amelyben ketten aludtak – közölte a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség szóvivője.

Szanka Ferenc elmondta, hogy a letartóztatásban lévő férfit minősített emberölés kísérletével, valamint magánlaksértéssel és rongálással vádolják.

A férfi idénymunkásként dolgozott Makón az élettárásával. Több ismerősükkel együtt egy helybeli ház melléképületében béreltek szobát. A vádirat szerint a férfi féltékeny volt az élettárására, 2021. október 27-én italozni kezdett, dolgozni sem ment. Viselkedése miatt a férfit a főbérlő elzavarta, élettársa pedig félelmében elbújt előle.

A vádlott éjszaka a kerítésen átmászva bejutott az ingatlanba, és éjfél után röviddel a melléképületben levő bérelt szoba heverőjét felgyújtotta, majd egy vasszéket dobott a főépület üvegajtajába. A tűz gyorsan átterjedt a mellépület teljes tetőszerkezetére, amelynek kamrájából még időben sikerült kimenekülnie az ott alvó házaspárnak, és a gázpalackot is ki tudták vinni.

A helyszínre érkező tűzoltók a lángokat még azelőtt megfékezték, hogy azok átterjedtek volna a főépületre. A férfi a tűzoltók kiérkezése előtt megpróbálta felgyújtani a disznóólat is, de azt a helyszínre érkező főbérlő még időben észlelte, és eloltotta a lángokat.

Több mint tízmilliót érő hamis órát és ruhát találtak egy román járműben
Több mint tízmillió forintot érő hamis órát és ruhát találtak a pénzügyőrök egy román kisteherautó ellenőrzésekor az M1-es autópályán – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV). A pénzügyőrök az autópálya Győr-Moson-Sopron megyei szakaszán ellenőrizték a járművet, amelynek rakterében különféle márkajelzésű órákat, hozzájuk tartozó övet, pénztárcát, valamint ruhaneműt és cipőket találtak. Az előzetes szakértői vélemény szerint a termékek hamisítványok, amelyeket a védjegy tulajdonosának engedélye nélkül hoztak forgalomba. A NAV munkatársai a több mint tízmillió forint értékű árut lefoglalták és eljárást indítottak.


 

Kapcsolódó cikkeink

Leave a Comment