A biztonsági ágazat aktuális kihívásait vizsgálta a Biztonságpiac 2017 Konferencia

A közrendvédelmi, védelmiipar trendjei mellett a magánbiztonsági ágazat, valamint az IT- és információ-biztonság legfrissebb aktualitásai álltak az idén negyedik alkalommal megrendezett Biztonságpiac Konferencia és Kiállítás szakmai pódiumbeszélgetései fókuszában.

A Gazdálkodási és Tudományos Társaságok Szövetsége (GTTSZ), a Magyar Rendészettudományi Társaság (MRTT) és a Biztonságpiac.hu Kft. hagyományos éves konferenciáját idén a budapesti Stefánia Palotában rendezték meg 2017. február 28-án.

A több helyszínen, párhuzamosan zajló pódiumbeszélgetések a köz- és magánbiztonság különböző aspektusait vizsgálták és vitatták meg az egyes biztonsági szervezetek, cégek és szolgáltatók neves képviselői. A Biztonságpiac 2017 Konferencia látogatói betekintést nyerhettek a biztonsági és rendészeti ágazat, az állami intézmények, szervezetek előtt álló legújabb kihívásokba éppúgy, mint a technológiai és informatikai fejlesztések aktuális trendjeibe.

A Biztonságpiac 2017 Konferencián szó esett többek között a biztonsági ágazat aktualitásairól, a biztonságtechnika és a magánbiztonság erősödő kapcsolatáról, a hazai it- és információ-biztonsági szektor következő éveit meghatározó szakmai feladatokról. Külön pódiumbeszélgetésen tárgyalták meg a magyarországi védelmiipar előtt álló lehetőségeket és kihívásokat az ágazati szervezetek vezetői, illetve a kapcsolódó vállalati szereplők prominens képviselői. A konferencia idén egy különleges pódiumbeszélgetéssel zárult: a rendészettudomány jeles hazai szakértőinek részvételével ugyanis a társadalomtudományok is megjelentek a biztonsági ágazat kiemelt rendezvényének programjában. A pódiumbeszélgetésekről készült videóbeszámolók a Biztonságpiac.hu portálon, valamint a kapcsolódó online csatornákon március közepétől lesznek megtekinthetők.

„Idén új helyszín rendeztük meg a konferenciát, amely mind a rendezvény hangulatában, mind pedig a résztvevők nyitottságában is érzékelhető volt. A korábbi évek tapasztalataihoz képest a pódiumbeszélgetések résztvevői is jobban megnyíltak és kötetlenebb hangulatban osztottak meg szakmai információkat az érdeklődőkkel” – mondta Radványi Róbert, a Biztonságpiac.hu Kft. ügyvezetője. A Biztonságpiac 2017 Konferencia fő szervezője hozzátette: a rendezvényen összesen több mint háromszáz szakmai látogató vett részt, a korábbi évekhez képest kibővült a kiállítótér is.

A konferencia visszatérő kiállítói mellett számos technológiai újdonságot is megismerhettek a látogatók, a kiállítók első visszajelzései szerint számos ígéretes új kapcsolatot építettek ki, így a konferencián való megjelenést kimondottan sikeresnek értékelték. Mindezek alapján a jövőben a kiállítói terület tovább bővül majd. Mint azt Radványi elmondta: a konferenciát 35 támogató partner segítségével rendezték meg.

A korábbi évek hagyományaihoz hűen idén is a Biztonságpiac 2017 Konferencia és Kiállítás résztvevői vehették először kézbe a Biztonságpiac 2017 Évkönyvet, amelyben közel száz interjú, riport és szakmai cikk ad pillanatképet a magán- és közbiztonság magyarországi helyzetéről.

Kapcsolódó cikkeink

Leave a Comment