Az értékszállítási dolgozók folytatják a sztrájkot

jnt-securityFolytatják a sztrájkot az Értékszállítási és Őrzésvédelmi Dolgozók Szakszervezetének (ÉŐDSZ) a JNT Security Kft.-nél működő szervezetének dolgozói, miután a munkáltató kedden nem kereste meg őket egyeztetés céljából – közölte Kuti Zsolt, az ÉŐDOSZ sajtókapcsolatokért felelős megbízottja az MTI érdeklődésére.

Hozzátette: addig folytatják a hétfő éjfélkor kezdődött munkabeszüntetést, amíg nem sikerül megállapodni a tulajdonosi jogköröket gyakorló Magyar Posta Vagyonkezelő Zrt.-vel és a munkáltatóval, a JNT Security-vel. Felidézte: már többször tettek engedményeket, a legutóbbi kérésük bruttó öt százalékos sávos bérfejlesztést tartalmaz, amiben a béren kívüli juttatások összegének emelése is benne van. A munkáltató ezzel szemben 1,6 százalékos emelést ajánlott – mondta.

A Munkástanácsok Országos Szövetsége (MOSZ) kedden arról tájékoztatta az MTI-t, hogy az Európai Közszolgálati Szakszervezetek Szövetségének (EUROFEDOP) posta és telekommunikációs kereskedelmi tanácsa szolidaritásáról biztosította a JNT Security-nél sztrájkoló dolgozókat, valamint reményét fejezte ki, hogy a munkavállalók gazdasági érdekeinek védelmében indított akciója eredményes lesz és békés eszközökkel eléri célját.

A MOSZ a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MaSzSz) szolidaritási közleményét is eljuttatta az MTI-hez, amelyben Kordás László, a MaSzSz elnöke leszögezi: a szakszervezet képviselői mindent megtettek azért, hogy kölcsönösen elfogadható megállapodás születhessen a szociális partnerek között a 2015. évi bérekről, ami azonban a munkáltató elutasító magatartása miatt meghiúsult.

Kapcsolódó cikkeink

Leave a Comment