Az online szerencsejáték -rendszerek és nyerőgépek legjobb változatai

Az online szerencsejáték és lehetőségei

A 2022 -es évben már már elképzelhetetlen mennyiségű lehetőség és funkció érhető el az online kaszinó világban. Amíg például régebben örülhettek a játékosok ha pár játékot találtak minden játék típusból, addig manapság több száz érhető el mindegyikből, ráadásul sokféle változatban a klasszikusoktól kezdve egészen a bonyolultabb játékgépekig. A legnépszerűbb játékok között viszont évek óta a nyerőgép tűnik fel, ami nem is csoda mert kifejezetten egyszerű és szórakoztató módja a szerencsejátéknak, és megunhatatlan is, tekintve a mennyiséget ami elérhető belőle 1 – 1 kaszinó felületén.

Attól függően, hogy ki milyen személyiség, illetve hogy milyen ismeretei vannak a szerencsejáték világában természetesen nagyon változó hogy melyik játékot fogja szeretni, de azért természetesen olyan örök kedvenceket is találhatunk, amit minden játékos szívesen keres.

Cikkünkben összegyűjtöttük a legfontosabb információkat a nyerőgépekkel kapcsolatban, hogy amennyiben érdekel a szerencsejátékok világa viszont még új játékosként, most próbálsz az úton elindulni lehetőséged legyen arra, hogy előtte mindent megtudj. Így sokkal gördülékenyebben úton találhatod meg a hozzád illő játékot, és tudni fogod azt is, hogy mire érdemes figyelned.

A legnépszerűbb szerencsejáték napjainkban

Ha valaki a szerencsejátékot említi, az emberek nagyrészt azonnal a nyerőgépekre gondolnak. Így nem is csoda, hogy azt mondhatjuk, hogy a legnépszerűbb szerencsejáték típusról beszélhetünk. Az online nyerőgépek között pedig találhatunk egyszerűbb játékmenettel rendelkező klasszikus 3 tárcsás nyerőgépeket, interaktív lehetőségeket de akár bonyolult, tanulást igénylő játékokat is.

Ezen kívül pedig többféle bónuszfunkció is elérhető manapság a legnépszerűbb nyerőgépeken, így könnyedén kaphatunk extra szorzókat, ingyenes pörgetéseket de akár egyéb nagyszerű kedvezményt is.

Ráadásul, elérhető jó pár progresszív nyerőgép is, aminek jelentését a későbbiekben ki is fogunk fejteni. Ha pedig ez nem lenne elég, a játékok az 2000 -es évek óta – tehát amióta megjelentek az online játékgépek, óriási mértékben változtak, így érdemes akár mindegyik típust kipróbálni ha érdekelnek ezek a lehetőségek. Most nézzük a legnépszerűbb nyerőgép típusokat.

Klasszikus nyerőgépek

A klasszikus slot játékok azok a nyerőgépek, amik a leginkább hasonlítanak az első játékra ami megjelent a nyerőgépek piacán. Ha új játékos vagy érdemes ezekkel kezdened, mert így nem kell túl bonyolult játékmenettel számolnod, viszont könnyen megtaníthat az alapokra ha egy ilyen játékkal játszol. Általában kevés nyerővonallal és tárcsával érhetőek el, és nem tartalmaznak túl sokszor extra funkciókat vagy ingyenes pörgetést.

Progresszív nyerőgépek

A progresszív nyerőgépeket minden játékos imádja, ami nem is csoda a kifizetéseinek köszönhetően. Ez a játéktípus abban tér el a normál slot játéktól, hogy amíg a normálban a saját téted alapján dől el csak, hogy mekkora kifizetésre lehetsz jogosult, addig egy progresszív játékban sokkal nagyobb extrákat kaphatsz. Ha például a progresszív slot játékkal játszol, az összes játékos tétjeit számolja a rendszer nem csak a tiédet, így a maximum nyeremény pörgetésről pörgetésre egyre magasabb összeg lesz.

Tippek és trükkök a nyerőgépek használatához

Ha még új játékos vagy, és érdekel a játékok vannak olyan tippek amiket érdemes megfogadnod annak érdekében, hogy minőségi, kiemelkedő játékélményt biztosító játékgépeket próbálhass ki. Ide sorolhatjuk például azt is, hogy nem mindegy milyen típusú játékot és lehetőséget keresel. Nagy különbség van például aközött, hogy szerencsejáték, vagy épp sportfogadás érdekel, és aközött is, hogy póker vagy baccarat játékot szeretnél inkább kipróbálni. Ugyanez a helyzet a nyerőgépeknél is, ahol többféle lehetőség is elérhető számodra, így érdemes átgondolnod mi is érdekel pontosan.

Tippek, amiket érdemes megfogadnod ha a nyerőgépek érdekelnek

 • Válassz minőségi fejlesztőt
 • Először a klasszikus, egyszerű nyerőgépeket érdemes kipróbálni
 • Használd a demókat
 • Értsd meg a szabályokat mielőtt valódi pénzes befizetést kezdeményeznél
 • Tanuld meg a játék működését
 • Játssz kicsiben
 • Határozz meg egy költségvetést
 • Keresd a magad RTP -vel rendelkező játékokat
 • Használd a bónuszokat és kedvezményeket

Ingyenes pörgetések

Más szokszor megemlítettük, hogy különböző extra funkciókra és bónuszokra lehetünk jogosultak ha nyerőgéppel játszunk, így érdemes azt is megemlíteni, hogy ezek hogyan is működnek. Vannak különböző szimbólumok – főleg a Wild és a Scatter, amiket aktiválva sok sok ingyenes pörgetést kaphatunk a játékoktól függően. Ha tehát aktiváljuk a megfelelő ingyenes pörgetéseket attól függően hogy hányat kaptunk, a következő körök ingyenesen történnek.

A nyerőgépek demó verziója

Mielőtt valódi pénzes befizetést kezdeményeznél egy online kaszinó felületére, hogy kipróbálj egy nyerőgépet érdemes a demó verziót is kipróbálni. A demó arra ad lehetőséget, hogy valódi tét nélkül, szórakozásból játssz a játékokon. Ezzel könnyebben megtanulhatod a szabályokat, hogy mire valódi pénzes befizetést kezdeményeznél tisztában légy minden fontos információval a játékokkal kapcsolatban.

Design és minőség

Az első benyomás kérdése az egyik legfontosabb amikor nyerőgép választáson törjük a fejünket. Akár azt is mondhatjuk, hogy lehet bármilyen minőségi egy játék, és lehet bármilyen nagy RTP -je, ha nem jó a design vagy zavaróak a vizuális elemek nem sok esély van rá, hogy a játékosok előszeretettel felkeresik majd a játékot. Épp ezért, ha jó minőségű játékok érdekelnek érdemes inkább a népszerűbb játékfejlesztők játékai közül választani. Őket a lentiekben még kifejtjük, mert a jó játékélmény érdekében elengedhetetlen, hogy minőségi játékok közül válasszunk.

A játékok minden esetben egy téma köré épülnek, viszont ma már sincs olyan film, animáció, karakter és téma amit ne használtak volna a nyerőgépek készítése során. Vannak ráadásul interaktív játékok is ahol egy történeten vezetnek végig miközben újabbnál újabb köröket eszközölsz a játék alatt. A történetek pedig teljesen magával ragadóak, így egy külön világba kalauzolnak minden játékost miközben a pörgetések alatt nyereményeket is biztosítanak.

Fontos kifejezések a nyerőgépek világában

Vannak olyan kifejezések, amiket mindenképpen érdemes tudni, mielőtt valódi pénzes befizetést kezdeményeznél egy online kaszinó felületén. Ezekkel minden esetben fogsz a játékok alatt találkozni, és rájuk érdemes figyelni is, mert sok információt megadnak arról, hogy mekkora esélyed lesz a játékok alatt, és arról is, hogy mire számíthatsz a pörgetések alkalmával.

Nyerővonalak

A nyerővonalak száma azt fogja meghatározni, hogy a szimbólumok milyen alakban aktiválnak kifizetéseket. Voltaképpen ez azt jelenti, hogy amíg a például 3 nyerővonalas játékokat használjuk háromféleképpen pöröghetnek ki a szimbólumok a kifizetéshez, addig egy 100 nyerővonallal rendelkező játékgép esetén ez 100 “vonalat” jelent. Épp ezért azt mondhatjuk, hogy minél több nyerővonallal rendelkezik a játék, annál nagyobb esélyed lehet a nyertes pörgetésekre.

RTP

Az RTP, azaz a Return to Player határozza meg, hogy mekkora kifizetést biztosít az adott játék. Értelmezhető ez például úgy, hogy amennyiben egy nyerőgép 95% -os RTP -vel rendelkezik a játékban 5% -kal több esélye van a játékossal szemben, de a legegyszerűbb módja a megértésének, ha például a szerint vizsgálod, hogy 95% -os RTP esetén 1000 forintra átlagosan 9500 forintot ad vissza a játék.

Épp ezért érdemes minél magasabb RTP -vel rendelkező játékot keresned, mert így tudod biztosítani a legnagyobb eséllyel a kifizetéseket. Ha pedig egy játék 95% alatt van, jobb ha inkább továbbállsz és másikat keresel.

Volatilitás

Egy játékgép volatilitása egy játékgép kockázatát mutatja meg. Ha például egy nyerőgép alacsony volatilitással rendelkezik, a kockázata kisebb. Az alacsony volatilitással rendelkező nyerőgépek gyakrabban biztosítanak kifizetéseket, viszont sokkal kisebb értékben.

Ezzel szemben a magas volatilitással bíró nyerőgépek sokkal kockázatosabb játékok. Amíg a kifizetéseket sokkal ritkábban biztosítják, addig sokkal magasabb összegekben teszik azt meg.

Amikor nyerőgéppel játszol tehát el kell döntened, hogy vállalod a kockázatot és ritkábban de magasabb kifizetéseket szeretnél kapni, vagy épp sokszor kisebb értékben. Azt mondhatjuk, hogy a legjobb, ha sikerül azokat a játékokat megtalálnod, amik középútnak mondhatóak.

Max bet

A “max bet” kifejezéssel a slot játékok használata alatt mindig találkozni fogsz, mert ez lesz az az összeg, amivel maximum fogadhatsz körönként a játékmenet alatt. Ez minden játék esetén más és más összeg, de általában 20 és 200 dollár között mozog.

Reels (Tárcsák)

A tárcsák száma a képernyőn megjelenő pozíciókat jelenti. Ezeken pörögnek a szimbólumok. A klasszikus nyerőgépek 3 tárcsával rendelkeznek, de ma már találhatunk akár 10 tárcsás nyerőgépet is. Minél több tárcsája van egy játéknak, annál bonyolultabb játékmenettel rendelkezik, így kezdőként érdemes először a kevesebb tárcsával rendelkező játékok közül választani.

Payout (Kifizetés)

A Payout azt a maximum összeget mutatja meg, amit az adott nyerőgép ki tud fizetni. Azaz, hogy mekkora összegben fizet vissza a játékosoknak a játék. Ez, a legnépszerűbb és legnagyobb RTP -vel rendelkező nyerőgépek esetén elérheti akár a 99% -os arányt is.

Szimbólumok

A szimbólumok azok amikre a leginkább figyelned kell a pörgetések alatt. Minden játékhoz különböző típusú szimbólumok tartoznak, és mindegyik más és más kifizetést biztosítanak. Vannak gyakran kipörgő – kisebb összegeket biztosító szimbólumok is, és persze ritkábban, de megfelelő mennyiségben megjelenve óriási kifizetéseket biztosítható szimbólumok is. A szimbólumok jelentését épp ezért mindenképpen érdemes átnézned, amire a játékot elindítva általában az “infó” rész ad lehetőséget.

Wild és Scatter szimbólumok

A Wild illetve a Scatter szimbólumok azok, amiket főként érdemes figyelned, mert ezek különböző extra funkciókat biztosítanak a játékok alatt. A legtöbb esetben kicserélnek és helyettesítenek bizonyos szimbólumokat, és akár a képernyőre tapadva többszöri pörgetés erejére is velünk maradhatnak.

Ha szimbólumnak szeretnél tehát szurkolni, a Wild és a Scatter az, amire főként érdemes koncentrálni.

playcard

A nyerőgépek használata – Lépések

A nyergépek a legegyszerűbb játékmenettel rendelkező szerencsejáték típusok épp ezért használatuk könnyen elsajátítható. Ráadásul, a különböző nyerőgépek között is más és más bonyolultságú lehetőségeket találhatunk.

Első lépésként ki kell tudnod választani a nyerőgépet amivel játszani szeretnél. Ezt, miután elolvastad a cikkünket könnyen meg fogod tenni, és válogatni is bőven lehetőséged lesz majd. Második lépésként befizetést kell kezdeményezned a kaszinó felé, amennyiben valódi pénzben szeretnél játszani, majd egyszerűen beállítani a választott játékon a pörgetésekre szánt tétedet. Fontos megjegyezni, hogy érdemes először demó módban, valódi pénz nélkül kipróbálni a játékot, mert így megértheted a szabályokat és profivá válhatsz a játékban, mielőtt valódi pénzt szánnál rá.

A pörgetések indításához a képernyőn találod meg az indításhoz szükséges gombot, és ezután már csak annyit kell tenned, hogy élvezed a szerencsédet és nagyokat nyersz.

A nyerőgép fejlesztők minőségi csapata

Amikor nyerőgépet választasz, különböző fejlesztők kezéből kerülhetnek ki azok, amikkel találkozhatsz. A minőségi kaszinók pedig főként minőségi fejleszőkkel dolgoznak, így neked is ezeket érdemes keresned. Így nemcsak a biztonságod tudod garantálni, hanem azt is, hogy nem ér majd bosszúság a játékélmény alatt. Ráadásul ezek a lehetőséget a legtöbb esetben optimalizálják a játékokat telefonra és gépre egyaránt. A fejlesztők engedélyeiről pedig könnyen találhatsz az interneten információt, így mindenképpen érdemes utánaolvasni azoknak.

Legnépszerűbb fejlesztők

Most pedig, miután átbeszéltük mit ajánlanak a legmenőbb fejlesztők játékai nézzük meg kik is ezeket a fejlesztők. Listánkban csak olyan nevek kerültek felsorolásra, akik egytől egyig megfelelő engedélyekkel rendelkező, minőségi fejlesztőkhöz kapcsolódnak.

1. Microgaming

Az egyik legnépszerűbb fejlesztői csapat a játékgépek történetében napjainkban Microgaming névre hallgató, az egész világon ismert – és minden minőségi kaszinóban megtalálható fejlesztői csapat. A Man szigeteki székhellyel rendelkező csapat 1994 -ben fejlesztette ki első játékát, azóta pedig játékaik mennyisége – és a népszerűségük is – évről évre egyre nő.

2009 -ben egyik játéka majdnem 7 millió dollárt fizetett ki, később pedig, 2015 -ben több mint 13 000 000 millió dollárt egy másik népszerű nyerőgépe is meggazdagított egy játékost. 2016 -ban pedig elindultak a VR világában is, és megjelentek az első VR rulett kerékhez köthető lehetőséggel is.

Legnépszerűbb Microgaming nyerőgépek

 • 108 Heroes
 • 3 Tiny Gods
 • 4 Diamond Blues Megaways
 • 5 Reel Drive
 • 6 Token of Gold
 • 777 Royal Wheel
 • 9 Masks of Fire
 • 9 Pots of Gold
 • A Dark Matter
 • A Tale of Elves

2.Netent

A Netent egy 1996 -ban megalapított csapat, akik főként nyerőgépekkel foglalkoznak. Ha valaki igazán népszerű játékgépeket keres, a Netent játékaival gyakran kapcsolatba kerülhet. Ezek a játékok, főként minőségüknek és a funkcióiknak köszönhetően bármilyen célcsoportot könnyen kielégítenek. A stockholmi székhelyű csapat neve a minőségi kaszinók felületén szinte mindig megjelenik.

Pár évvel ezelőtt felvásárolták a Red Tiger – azaz az egyik konkurens szoftvergyártó céget, miközben egyre jobban ráéreznek arra, hogy milyen játékokat keresnek a felhasználók.

A Netent toplistás slot játékok

 • Starburst
 • Gonzo’ s Quest
 • Arabian Nights
 • Eggomatic
 • Dead or Alive
 • Dazzle Me
 • Aliens
 • Boom Brothers
 • Jackpot 6000
 • Jack and the Beanstalk

3.Playtech

A szintén a 2000 -es években alapított szerencsejáték szoftver fejlesztő cég szinte minden típusú játékkal elérhető a kaszinójáték piacon. Központjuk a Man Szigetekhez köthető. A cég értéke, és épp ezért a népszerűsége is évről évre egyre nagyobb értékben nő, és játékaik is egyre népszerűbbek és gyakrabban elérhetőek az online kaszinók felületén.

A legmenőbb Playtech játékok

 • Beach Life
 • Green Lantern
 • Desert Treasure
 • Ocean Princess
 • Age of the Gods
 • Incredible Hulk
 • King Kong
 • Pink Panther
 • Buffalo Blitz III
 • Winning of Oz

4.Evolution Gaming

A toplistás fejlesztők között fontos megemlíteni az Evolution Gaming nevét is, mert évről évre találunk tőlük nagy népszerűségnek örvendő játékokat a nyerőgépek piacán. A brit cég 1999 -ben alakult, azóta pedig több mint 11 alkalommal nyerték meg a legjobb játékokat biztosító cég nevét. A cég pedig már a VR világában is egyre inkább feltalálja magát, hogy a nagyszerű normál játékok és élő kaszinó funkció mellett, egyre inkább megszilárdítsa a hatalmát minden területen a szerencsejáték piacán.

Legnépszerűbb Evolution slot játékok

 • The Crown
 • Wolf Winter
 • Master of Gods Hold and Win
 • Diamond Fruits
 • Slot Vegas
 • Bonanza Megaways
 • Wild Flower
 • King of Cats
 • Chocolates
 • Wheel of Fortune Megaways

 

5.Pragmatic Play

Az igaming iparág egy másik nagy csillagaként a Pragmatic Play csapatát tarthatjuk számon. A legtöbb típusú játékra vonatkozóan voltak már óriási sikereik, így nyerőgépekből is óriási játék mennyiséggel bírnak. Ezek a játékok pedig egytől egyig biztonságos, jól optimalizált és jól működő játékok, akár telefonon, akár gépről próbáljuk őket elérni. A mobil központú társaság célja, hogy a legmenőbb játékokat dobja a piacra, ami sikerül is nekik mert évről évre egyre nagyon dobásokkal jelennek meg a játékok piacán.

Top Pragmatic Play slot játékok

 • Fire Strike 2
 • North Guardians
 • Spirit of Adventure
 • Glover Gold
 • Eye of Cleopatra
 • Chicken Chase
 • Drill that Gold
 • Barn Festival
 • Tic Tac Take
 • Rainbow Gold

A nyerőgépek előnyei a többi szerencsejátékkal szemben

A slot játékok több előnnyel is bírnak, ha a többi játékhoz próbáljuk őket mérni. Az alábbiakban épp ezért összeszedtük neked néhányat, hogy jobban megismerd a játékok világát.

 • Ingyenesen is kipróbálhatóak
 • Nagyszerű lehetőség új játékosoknak
 • Óriási kifizetéseket biztosíthat másodpercek alatt
 • Színesebb témaválasztási lehetőségek
 • Változatos nehézségek
 • Könnyű játékmenet

Hátrányok

Természetesen a nyerőgépeknek pár hátránya is van a többi szerencsén alapuló játékkal szemben, így ezekből is említünk párat.

 • Könnyebben megunhatóak
 • Nem érhetőek el az élő kaszinó részlegben
 • Nincs meg a közösségi élmény
 • Monotonná válhatnak egy idő után

A felelősségteljes szerencsejáték fontossága

Amennyiben még új játékos vagy, és a nyerőgépek világa érdekel, számításba kell venend a felelősségteljes szerencsejáték fontosságát is. Ahhoz, hogy elkerülhesd a szerencsejáték függőségből eredő problémákat, mindenképpen tudatos játékmenetek mellett kell játszanod, mert bár a szerencsejáték függőség legyőzhető, az elkerülésre érdemes tenni a hangsúlyt.

Így, fontos például, hogy költségvetést vezess a kiadásaidról, és hogy soha ne költs olyan összeget, amire a megélhetéshez van szükséged. Ha beállítasz egy limitet a kaszinó weboldalán, ráadásul nem is kell erre a kérdésre figyelned, mert automatikusan figyelmeztet ebben az esetben a kaszinó és elutasítja a befizetést ha túllépted a havi vagy heti szerencsejátékra szánt kereted.

Arra az esetre pedig ha a probléma fennáll, érdemes szakember segítségét kérni, hogy a problémától megszabadulva újra teljes életet élhess. Mert, bár a szerencsejáték nagyszerű kikapcsolódási mód, ha úgy érzed nem tudsz leállni a játékokkal érdemes mielőbb segítséget kérned, elkerülve a komoly problémákat.

playcard

Az első nyerőgép és a jövő lehetőségei

A nyerőgépek már régóta az emberek életének egyik legnépszerűbb szerencsejáték típusai, és már több száz évvel ezelőtt feltalálták az elsőt. Ez természetesen még nem túlságosan hasonlított a mai ismert, modern, online nyerőgépekre, de mégis megalapozta a mai ismert játékok alapjait. A 19. század egyik legnagyobb találmányaként született meg a játék, amely akkoriban a mai ismert gyümölcsös nyerőgépekből ismert szimbólumokkal rendelkezett. Ekkoriban még nem volt lehetőség valódi pénznyereményeket szerezni a játékokból, helyette cukorkákat biztosítottak a felhasználóknak.

Később, a 20. században már minden nagyobb városban volt pár elérhető hely, ahol a játékosok a nyerőgépeket használva kipróbálhatták a szerencsejáték örömeit, ekkoriban pedig már természetesen valódi kifizetéseket is biztosítottak. Ekkoriban kocsmák, pubok és szállók százait keresték fel a játék miatt az emberek, akik a várakozásból eredő izgalmakat keresték – na és persze az óriási kifizetéseket.

A 2000-es években pedig megjelentek az első online kaszinók, akik szép lassan de fejlődésnek indultak, így mára már fejlesztők széles csoportja érhető el, akik egytől egyig minőségi nyerőgépek százát biztosítják a játékosoknak.

Az elmúlt években történő rohamos technikai fejlődés és ennek köszönhetően az online szerencsejáték népszerűsége pedig nem úgy tűnik mintha stagnálni kezdeni, így a jövőben felmerülő lehetőségek is valószínűleg óriási játékélményt biztosíthatnak majd. A VR illetve a játékok sokszínűsége pedig a következő években – még az is lehet – hogy ma még elképzelhetetlen mértékben indul növekedésnek, így cserébe sokkal többen keresik majd a felhasználók az online kaszinók adta lehetőségeket, így köztük a nyerőgépeket is.

A legmenőbb fejlesztők legmenőbb játékai

Arra az esetre tehát, ha a nyerőgépek világa érdekel, érdemes pár dolgot számításba venned, de ha ezekre figyelsz, számíthatsz rá, hogy nagyszerű játék élményben lehet majd részed. A klasszikus nyerőgépektől egészen a progresszív slotokig temérdek lehetőség közül választhatsz és szedheted össze az általuk biztosított nyereményeket és ingyenes pörgetéseket. Az olyan népszerű fejlesztők játékaival pedig, mint például a Microgaming és a Playtech, egy minőségi, felhasználóbarát és jól működő felületen keresztül futhatsz neki a nyerőgép pályafutásodnak, és mindezt ráadásul teljesen biztonságos közegben is teheted meg.

Érdemes az alap fogalmakkal tisztában lenned, mielőtt belefogsz az első valódi pörgetésedbe, így jó ha ezeket csekkolnod, illetve a demó módban kipróbálnod először a játékokat, hogy elkerülhesd, hogy feleslegesen veszíts pénzeket.

A nyerőgépeknek megvannak a maga előnyei, így például egy egyszerű, nyugis de mégis szórakoztató délutánhoz tökéletes társak lehetnek, de nemigen tudsz általuk taktikázni, vagy éppen élő osztó és valódi játékosok társaságában játszani ha ezt a szerencsejáték típust választod.

Ha viszont új vagy, kihagyhatatlan ajánlatok. Ráadásul külön érdemes azt is megjegyezni, hogy különböző nehézségű és bonyolultságú játékgépek érhetőek el, így ha ezt a játéktípust választod – bár könnyebben megunhatod őket mint más szerencsejátékokat – jó eséllyel ennek nem a közeljövőben érkezik el a napja.


A szerencsejáték a legtöbb ember számára a szórakozás egyik formája. Azonban vannak olyanok, akiknek veszélyt jelenthet. A mértéktelen játék játékfüggőség kialakulásához vezethet, amelynek számos negatív következménye van. A felelős játékos csak annyit költ szerencsejátékra, amennyit megengedhet magának, hiszen tudja, hogy a nyerés a véletlen műve, és nem létezik biztos szisztéma. Akkortól tekintünk betegnek egy játékost, amikor a túlzásba vitt szerencsejáték már életviteli problémákat okoz, tehát hátráltatja a munkát vagy a tanulást, rombolja a családi kapcsolatokat. Magában a játékban pedig az jelzi a függőséget, ha az illető már nem tudja kontrollálni, mennyi idejét és pénzét viszi el ez a tevékenység. A játékfüggőség súlyos betegség, aminek a kialakulásához genetikai tényezők és a személyiség különböző jellemzői is hozzájárulnak.

Hova fordulhat segítségért?
Ha úgy érzi, hogy játékfüggőségi problémákkal küzd vagy kérdései vannak a témában, legyen akár érintett vagy családtag, forduljon szakemberhez. Az ELTE PPK Klinikai Pszichológia és Addiktológia Tanszékével és a Pro Psychologia Alapítvánnnyal együtt Segélytelefon szolgáltatást működtet. Szerencsejátékkal összefüggő problémák, kritikus helyzetek kezelése esetén ingyenesen, anonim módon hívható hétköznapokon 15.00- 19.00 között a 06-21-262-0603 telefonszámon. A szolgáltatás igénybe vehető és elérhető a [email protected] e-mail címen, valamint az „ELTE Szerencsejátékos Segélyszolgálat” Skype azonosító segítségével is. A Segélytelefon információs vonala: 06-1-411-6778.


 

Kapcsolódó cikkeink

Leave a Comment